Jalkapallohuligaaneja ei odoteta Suomi-Kroatia otteluun Tampereelle – Poliisi kuitenkin varautuu häiriköintiin

Ratinan stadion ja sen liepeet täyttyvät jalkapallofaneista sunnuntaina, kun Huuhkajat kohtaavat Krotian maajoukkueen jalkapallon MM-kisakarsinnassa Tampereella.

Ratina, Tampere
Ratinan stadion
Ratinaa valmistellaan ottelukuntoonAntti Eintola / Yle

Suomi kohtaa illalla Kroatian maajoukkueen jalkapallon MM-kisakarsinnassa Tampereen Ratinassa. Hiljattain remontoitu kenttä alkaa olla valmiina lähes loppuunmyytyä Suomi-Kroatia MM-karsintaottelua varten.

Tampereella myös poliisi on varautumassa jalkapallo-otteluun lisämiehityksellä, kertoo ylikonstaapeli, viestintäpäällikkö Nina Juurakko-Vesikko Sisä-Suomen poliisilaitokselta. Vaikka päävastuu liikennejärjestelyistä ja ottelun järjestyksen valvonnasta on Suomen Palloliitolla, riittää töitä myös poliiseille.

– Aina kun on kansainvälisiä EM-ja MM-tason karsintoja, on meidän tehtävämme varautua mahdollisiin kannattajien välisiin väkivallantekoihin ja estää ne.

Fanit marssilla

Kroaattikannattajia on saapumassa Tampereelle muutama sata.

Kesällä parikymmentä kroaattihuligaania keskeytti Ranskassa EM-jalkapallo-ottelun viideksi minuutiksi heittämällä kentän täyteen hätäraketteja ja soihtuja.

Tampereen poliisille asti ei Juurakko-Vesikon mukaan ole tihkunut erityisiä tietoja mahdollisista kroaattien suunnitelmista.

– Meille ei ole tullut mitään ilmoitusta esimerkiksi ulkomaalaisten kannattajien marssista.

Huuhkajien kannattajat taas ovat järjestämässä marssin Ratinaan, sanoo Nina Juurakko-Vesikko. Marssijoita odotetaan olevan joitakin satoja.

– Suomessa on ollut pitkä perinne, että Suomen maajoukkueen kannattajat marssivat pelipaikalle. Marssi lähtee Keskustorilta puoli kuudelta ja kulkee Aleksis Kiven katua Laukon sillalle ja siitä Ratinaan. Poliisin tehtävänä on marssin häiriöttömän kulun takaaminen.

Lähes loppuunmyyty

Melkein kaikki liput Suomi-Kroatia -otteluun on jo myyty. Palloliitto arvioi, että 15 000 hengen katsomo myydään loppuun.

Stadionin lähikadut on suljettu henkilöautoilta sunnuntaina, joten julkisilla kulkuneuvoilla pääsee lähimmäs.