"Turun ja Tampereen puolivälissä maaottelufiilistä" – Salibandyliiga esittäytyy Loimaalla

Tampereen Classic ja Turun Palloseura kohtaavat perjantaina Loimaalla, jossa ei tavallisesti pelata pääsarjatason salibandya.

Varsinais-Suomi
yleiskuva
Salibandyliiga / Juhani Järvenpää

Loimaan liikuntahallissa pelattavaa Classicin ja TPS:n välistä salibandyottelua ovat olleet mukana järjestämässä Loimaan Leiskun juniorijoukkue taustahenkilöineen ja vanhempineen. Ottelua on puuhattu yhteistyössä Classicin kanssa.

– Tapahtumaa on valmisteltu kesästä asti. Kontaktoimme idean kanssa Classicin toimitusjohtaja Pasi Peltolaa. Hän innostui heti, sanoo Leiskun 03-juniorien päävalmentaja ja joukkueenjohtaja Joni Lehtonen.

Lehtonen enteilee laadukasta ottelua. Hänen mukaansa joukkueiden kohdatessa kentällä on samaan aikaan noin kolmannes Suomen maajoukkueesta.

– Loimaa koettiin otolliseksi juuri siksi, että tässä Turun ja Tampereen puolivälissä saadaan perinteistä maaottelufiilistä.

– Nyt kun molemmat joukkueet ovat muualta, niin tämä on enemmänkin kertaluontoinen sirkustapahtuma kuin yksittäinen peli. Mistään näytöksestä ei tietenkään silti ole kyse, kun ottelu on Salibandyliigan ottelu, sanoo Joni Lehtonen.

Yli puolet liikuntahallista myyty

Loimaan liikuntahalliin mahtuu tuhatkunta katsojaa.

– Tällä hetkellä lippuja on myyty noin 550. Uskon, että ovelta lippuja menee vielä jokunen sata lisää, Loimaan Leiskun Joni Lehtonen ennustaa.

Tamperelaisten riveihin liittynyt, tenniksestä paremmin tunnettu Jarkko Nieminen esittäytyy yleisölle ensimmäisellä erätauolla. Hän ei ole pelaavassa kokoonpanossa loukkaantumisen takia.

Toisella erätauolla yleisön eteen astuu Classicin naisten joukkueen paras pelaaja ja maajoukkueen maalitykki Nina Rantala. Näytillä Loimaan liikuntahallissa on myös Salibandyliigan mestaruuspokaali.

Ottelu alkaa Loimaan liikuntahallissa perjantaina kello 18.30.