Analyysi: Kaatuuko Trump naisiin ja seksiin?

Republikaaninen puolue on nyt ratkaisun edessä, voiko se enää tukea Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi.

USA:n presidentinvaali
Donald Trump
Donald TrumpPeter Foley / EPA

*Yhdysvalloissa nousi raivo *muutamassa tunnissa hurrikaanin lailla, kun äänitallenne Donald Trumpin puheista 11 vuoden takaa, vuodelta 2005, tuli julki Washington Postissa.

Lehti julkaisi perjantaina iltapäivällä nauhan, jonka se oli saanut haltuunsa.

Floridan rannikkoa etenevän hurrikaanin uutisointi putosi sivuseikaksi.

Trumpia ei enää kuvata hölöttöjäksi, joka voi päästellä suustaan mitä hyvänsä, vaan häntä verrataan naisten hyväksikäyttäjiin ja raiskaajiin.

Äänitallenteen aikaan Trump oli 60-vuotias ja avioitunut muutamaa kuukautta aiemmin kolmannen vaimonsa, Melania Trumpin kanssa.

Perjantai-illan prime timen tv-keskusteluissa varoitettiin katsojia vulgaarista kielenkäytöistä ja sanoista, jotka voivat loukata katsojia.

Republikaanisen puolueen kansallisen komitean RNC:n puheenjohtaja Reince Priebus järkyttyi puheesta ja sanoi, että ketään naista ei pitäisi kuvailla näillä sanoilla.

Bussissa tallentuneessa nauhassa Trump kuvailee, että "naisille voi tehdä mitä hyvänsä, jos olet kuuluisa". Sitten nauhalla seuraa yksityiskohtainen rivo kehuskelu yrityksellä päästä sukupuoliyhteyteen naimisissa olevan naisen kanssa. Yritys ei onnistunut.

Jopa Trumpin omat kivenkovat puhemiehet, jotka ovat siis naisia, hiljenivät täysin. He vaativat, että Trumpin on pyydettävä anteeksi koko Yhdysvaltain kansalta. He eivät enää puolustelleet ehdokasta millään tavalla.

Nyt vaikuttaa siltä, että anteeksipyyntö ei riitä, vaikka Trump heti illalla tällaisen yleisviestin tiedotusvälineille lähettikin.

Edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan ilmoitti illalla paikallista aikaa, että Donald Trump ei tule osallistumaan puolueen yhteiseen tilaisuuteen lauantaina Wisconsinissa. Trump oli kutsuttu tilaisuuteen, jossa on tarkoitus lujittaa puolueen yhtenäisyyttä.

Republikaaninen puolue on nyt ratkaisun edessä, voiko se enää tukea Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi.

Tätä kirjoitettaessa aikaa toiseen tv-vaalitenttiin St.Louisissa, Missourissa, on enää kaksi vuorokautta. Tuleeko Donald Trump sinne?