Iltalehti: Suomalaiset aiempaa torjuvampia turvapaikanhakijoita kohtaan

Iltalehden kyselyssä yli puolet haastatelluista ottaisi Suomeen vähemmän pakolaisia kuin nykyisellään. Samassa kyselyssä yli puolet kieltäisi Suomen vastarintaliikkeen.

Kotimaa
Turvapaikanhakijoita
Antti Kolppo / Yle

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämä kysely osoittaa, että suomalaisten suhtautuminen turvapaikanhakijoihin on kiristynyt (siirryt toiseen palveluun).

Kun kysely toteutettiin aiemmin keväällä 2015 ennen maahantulijoiden suurta aaltoa, 34 prosenttia vastaajista sanoi, että Suomen pitäisi ottaa pakolaisia ja turvapaikanhakijoita vastaan "vähemmän kuin nyt". Uudessa, kuluvan lokakuun kyselyssä osuus oli kasvanut 56 prosenttiin.

Miehet ovat naisia kriittisempiä.

Iltalehti kysyi nyt myös asenteista uusnatsijärjestö Suomen vastarintaliikettä kohtaan. 51 prosenttia kyselyyn vastanneista kieltäisi järjestön. 27 prosenttia ei kieltäisi, kun 22 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

SVL nousi yhteiskunnallisessa keskustelussa pinnalle Helsingin Asema-aukiolla pahoinpidellyn miehen kuoltua syyskuussa. Käräjäoikeus päätti tällä viikolla pitää vangittuna pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäillyn SVL:n perustajajäsenen.

Kyselyyn haastateltiin 1 008 vastaajaa tällä viikolla.