Kahvilaiskusta epäiltyjä islamisteja ammuttiin ratsiassa Bangladeshissa

Bangladeshin turvallisuusjoukot kävivät tunteja kestäneen tulitaistelun epäiltyjä taistelijoita vastaan.

Ulkomaat
Bangladeshin kartta jossa Dhaka
Yle Uutisgrafiikka

Bangladeshin poliisi on ampunut kuoliaaksi 12 islamistiryhmän jäseniksi epäiltyä henkilöä pääkaupungissa Dhakassa. Ryhmää epäillään heinäkuussa Dhakassa kahvilaan tehdystä hyökkäyksestä, jossa kuoli 22 ihmistä.

Valtaosa ammutuista kuoli kolme tuntia kestäneessä tulitaistelussa turvallisuusjoukkoja vastaan. Tapahtumat saivat alkunsa turvallisuusjoukkojen hyökätessä ryhmän neljään piilopaikkaan Dhakan lähiöalueilla, kertoi Bangladeshin sisäministeri.

Kuolleiden arvellaan kuuluneen Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh -ryhmän uuteen siipeen, joka on vannonut uskollisuutta terroristijärjestö Isisille.

Piilottelevia militantteja pyydettiin antautumaan, mutta he avasivat tulen poliisia kohtaan sekä räjäyttivät myös kranaatteja. Kolme poliisia haavoittui ratsiassa.

Rahoittaja loikkasi ikkunasta

Ryhmän johtaja, taistelunimeltään Akash, on kuolleiden joukossa. Myös ryhmän rahoittajaksi epäilty henkiläö kuoli, kun hän hyppäsi poliiseja pakoon neljännestä kerroksesta. Hänen kodistaan löytyi kymmeniä tuhansia käteistä sekä aseita, ammuksia ja räjähteitä.

Heinäkuun 1. päivänä Dhakan suurlähetystöalueella tehdyssä iskussa kuoli 22 ihmistä. Heistä iso osa oli ulkomaalaisia. Isis sanoi tehneensä iskun, mutta tekijät olivat paikallisia.

Poliisi on tappanut yli kolmekymmentä epäiltyä militanttia sitten kahvilaiskun. Kuolleiden joukossa on bangladeshilaistaustainen kanadalainen, jota epäillään iskun suunnittelijaksi.

Lähteet: Reuters