Kansa hullaantui jättinukeista – nähty 100 000 kertaa

Ron Mueckin näyttely on osoittautunut jättimenestykseksi ja on matkalla Sara Hildénin museon kaikkien aikojen yleisömagneetiksi.

näyttelyt
A Girl
A Girl | Tyttö (2006). Sekatekniikka, 110 x 501 x 134,5 cm. The National Galleries of Scotland.Jussi Koivunen

Ron Mueckin jättinukkenäyttelyn sadastuhannes vieras kirjattiin sunnuntaina Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella. Näyttelystä on muodostumassa museon historian kovin hitti. 100 000:n rajapyykki taidemuseossa on millä tahansa mittarilla valtava saavutus Suomessa, missä harva Ateneumin ohella pääsee vastaaviin kävijämääriin.

Facebook- ja Twitter-tilillään taidemuseo onnittelee kukkasin sadattatuhatta näyttelyvierasta Marge Reapalua, joka tuli jättinukkejen perässä ensimmäistä kertaa Sara Hildénin museoon Järvenpäästä asti.

Australialaissyntyisen Mueckin karmivan aidosti ihmisiä muistuttavat nuket ovat reilusti ihmisenkokoista suurempia. Mittaluokka pysäyttää, ja taiteilijan taika perustuu aiempaan taustaan nukentekijänä ja erikoistehostemiehenä.

Museon kokoelmapäällikkö Sarianna Soikkosen mukaan suosituimmaksi näyttelyksi ei ole pitkä matka, sillä vuoden 1979 avajaisnäyttelyllä oli 103 000 kävijää.

Ron Mueck -näyttely on avoinna ensi viikon sunnuntaihin 16.10. saakka.