1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Pommimiehen etsintä jatkuu Saksassa – Bild: Sai Isisiltä oppia pommin rakentamisessa

Lentokenttien ja rautatieasemien turvatoimia on kiristetty siltä varalta, että syyrialaismiehellä kantaisi mukanaan räjähteitä.

Ulkomaat
Eristysnauhoja, maija, poliiseja kerrostalon edessä.
Saksin poliis teki sunnuntaina rynnäkön asuntoon ja pidätti sieltä yhden miehen, jota kuulustellaan.Hendrik Schmidt / EPA

Saksan poliisin etsimä 22-vuotias syyrialaismies, jota epäillään pommi-iskun suunnittelemisesta, on yhä vapaalla jalalla.

– Epäiltyä etsitään. Emme tiedä, missä hän on, ja mitä hänellä on mukanaan. Olkaa varovaisia, kirjoitti Saksin poliisi Twitterissä.

Lentokenttien ja rautatieasemien turvatoimia on kiristetty siltä varalta, että syyrialaismiehellä olisi mukanaan räjähteitä.

Löydetyt räjähteet TATP:tä

Poliisi teki kotietsinnän miehen asuntoon eilen lauantaina ja löysi sieltä useita satoja grammoja räjähdysaineita.

Saksan median mukaan aine olisi TATP:tä, kotitekoista räjähdysainetta, jota kutsutaan Saatanan äidiksi. Terroristit käyttivät sitä Pariisin ja Brysselin hyökkäyksissä.

Sanomalehti Bildin (siirryt toiseen palveluun) mukaan TATP:tä olisi löydetty kilon verran. Lehti myös kertoo, että terroristijärjestö Isis olisi kouluttanut syyrialaismiestä pommin rakentamisessa.

Lähde: Todisteita ääri-islamismista

Turvallisuuslähde kertoo uutistoimisto Reutersille, että tutkimuksissa on löydetty joitakin todisteita miehen taipumuksista ääri-islamismiin.

– Se ei automaattisesti tarkoita, että kyseessä on Isis. Hän on voinut radikalisoitua internetin kautta, nimettömänä pysyttelevä lähde sanoo.

Myös AFP kertoo, että miehellä voi olla islamistinen motiivi.

Eilen lauantaina poliisi pidätti kolme miestä, joista yksi on nyt vangittu. Hän on 22-vuotiaan kämppäkaveri ja maanmies. Häntä syytetään vakavan väkivallanteon valmistelemisesta.

Rynnäkkö toiseen asuntoon

Poliisin iskujoukot ovat sunnuntaina iltapäivällä tehneet rynnäkön asuntoon Chemnitzin kaupungissa ja ottaneet sieltä kiinni yhden miehen. Miestä kuulustellaan.

Sunnuntaina on myös kerrottu, että poliisi sai näköyhteyden mieheen valmistautuessaan kotietsintään eilen. Mies nähtiin asuintalonsa ovella, mutta onnistui pakenemaan.

Mies saapui Saksaan pakolaisena viime vuonna.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi