1. yle.fi
  2. Uutiset

Dannyn, Frederikin ja Tapani Kansan egot mahtuvat jo samalle lavalle – "Olemme tulleet pehmeämmiksi"

Pitkän uran tehneet artistit jatkavat kesällä alkanutta Finhittien kuninkaat -yhteiskiertuettaan konserttisaleissa. Laulajat paljastavat, että vielä parikymmentä vuotta sitten he eivät olisi suostuneet jakamaan paikkojaan parrasvaloissa.

viihde
Ylen aamu-tv: Finnhittien kuninkaat Danny, Frederik ja Tapani Kansa
Ylen aamu-tv: Finnhittien kuninkaat Danny, Frederik ja Tapani Kansa

Danny, Frederik ja Tapani Kansa löivät hynttyyt yhteen kesällä ja aloittivat yhteiskeikkojen tekemisen festivaalitapahtumissa. Dannyn mukaan tämä oli kuitenkin vasta "ensimmäinen isku".

Kolmikko aikoo jatkaa yhteistyötään, sillä Finhittien kuninkaat -kiertue alkaa marraskuussa kiertää Suomen konserttisaleja.

– Vielä 80–90-luvuilla emme olisi koskaan mahtuneet samalle lavalle, mutta iän myötä olemme tulleet vähän pehmeämmiksi, Frederik veisteli Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Tapani Kansa ei epäröinyt hetkeäkään yhteiskiertueelle lähtemistä.

– Me olemme kaikki aikamiehiä ja kunnioitamme toinen toisiamme artisteina ja ihmisinä, hän perusteli.

Yhteistyöhön on myös ryhdytty, sillä Dannyn mukaan ikääntymisen myötä he ovat oppineet näkemään muusikon työn vaikeuden.

– Suurin osa kollegoistamme on kuollut tämän työn vaikeusasteen ja rasittavuuden vuoksi. Sen takia kunnioitan näitä poikia enkä ole koskaan ajatellut, että jonkun ego on isompi kuin toisen, Danny linjasi.

Keikoilla luvassa ikivihreitä ja toisten kunnioitusta

Laulajien konserttikiertueella on nimensä mukaisesti luvassa vanhoja Suomi-hittejä. Tapani Kansan mukaan he aikovat esittää lyyrisempiä ja puhuttelevampia kappaleita kuin kesän festivaalikeikoilla – omia klassikoita unohtamatta.

– Keikat tarjoavat meistä aivan uusia puolia, Kansa lupasi.

Artistien esiintymisjärjestys on myös etukäteen sovittu. Frederik sanoo aloittavansa konsertit, mutta keikat päätetään aina koko kolmikon yhteisvoimin.

Miehet korostivatkin omaa yhteishenkeään kehumalla toisiaan vuolaasti. Frederik ja Tapani Kansa myös piikittelivät Dannyä häneen liittyvistä naisystäväjuoruista.

– Jos minä olen kiertueella meidän alushousuvastaava, niin Ilkka [Danny] on meidän Auervaara, Frederik kuittasi.

Lue seuraavaksi