1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotka

Juho Eerola kiistää perussuomalaisten menettävän äänestäjiä SDP:lle – "Meiltä lähteneet eivät kannata enää mitään puoluetta"

Kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) mukaan perussuomalaisten äänestäjät eivät siirry demarien leiriin vaan ovat menettäneet kokonaan kiinnostuksensa politiikkaan.

Juho Eerola 20. syyskuuta eduskunnan täysistunnossa. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Yle julkisti tuoreet puoluekannatusmittauksen tulokset viime viikolla. Niissä perussuomalaisten kannatus on hienoisessa nousussa elokuun lukemiin verrattuna.

– Suunta on taas pikkuhiljaa parempaan. Ei se tosin vieläkään korkealla ole.

Edellä ovat keskustan ja kokoomuksen lisäksi oppositiopuolueet vihreät ja SDP. Eerola ei usko, että perussuomalaisten kannattajia olisi siirtynyt lisää sosialidemokraateille.

– Jonkun verran SDP on saanut meiltä kannattajia. Uutta kannatusvirtaa ei ole kuitenkaan enää siirtynyt viimeisen puolen vuoden aikana.

Äänestäjiä jäänyt "porstuan puolelle"

Eerola uskoo, että hänen puolueensa on jäänyt etenkin SDP:n taakse, koska heidän kannattajakunnastaan on siirtynyt väkeä "porstuan puolelle".

– He ovat niitä, jotka sanovat etteivät kannata mitään puoluetta. Tämä ryhmä kannatti aikaisemmin perussuomalaisia.

SDP ja perussuomalaiset olivat viime vuonna samoihin aikoihin miltei tasoissa kannatusmittauksessa. Puolueiden kannatusluvut ovat kehittyneet sen jälkeen eri suuntiin. SDP ylöspäin, perussuomalaiset alaspäin.

Jytkystä on aikaa yli viisi vuotta. Eerola itse liittyi perussuomalaisiin vuonna 2006.

– Olimme silloin niin sanotusti prosenttijengi. Kannatus oli hieman yli yhden prosentin.

Poliisien toiminta on kaikkein viimeisin, mistä tulisi leikata.

Suomea uhkaa enemmän sisäisen turvallisuuden puute

Eerola uskoo, että epämääräiset kansalaisaktiivisuudesta kumpuavat järjestöt alkavat täyttää poliisille kuuluvaa roolia, mikäli kunnollisia resursseja poliisivoimille ei ole tarjolla.

– Poliisien toiminta on kaikkein viimeisin, mistä tulisi leikata, sanoo Eerola.

Hänen mukaansa koulutuksen ja vanhustenhoidon turvaamista on turha pohtia, jos turvallisuudessa ilmenee puutteita.

Poliisien määrärahojen lisäykset olisivat Eerolan mukaan parasta lääkettä Suomen Vastarintaliikettä tai ekstremistisiä islamistiliikkeitä vastaan.

Poliisien määrä on vähentynyt viime vuosina tasaisesti.

Suomen Vastarintaliikkeen tunnusten kieltäminen ei ratkaisisi Eerolan mukaan mitään, vaan ne vain helpottavat liikkeeseen kuuluvien tunnistamista tai valvomista.

– Mikä estää, etteivät he seuraavaksi pukeudu jonkin urheiluseuran verkkareihin? Emme voi kieltää esimerkiksi Helsingin IFK:n tai KTP:n verkkareihin pukeutumista, Eerola sanoo.

Kansanedustajuuteni vie joidenkin rokkipoliisien silmissä uskottavuuttani musiikkipiireissä.

Bänditoiminta jatkuu

Eerola joutui jättämään Pohjoismaiden neuvoston presidenttiehdokkuuden viime kuussa. Syyksi epäiltiin hänen yhtyeensä musiikkivideota, joka sisälsi rajuja kohtauksia ja huumeiden käyttöä.

Eerolan mukaan tosiasiallinen syy oli kuitenkin, ettei hän kelvannut perussuomalaisena pohjoismaisille sosialidemokraateille ja keskustalle.

– Jo toukokuussa sain tietää, että minua ei tulla hyväksymään Pohjoismaiden neuvoston presidentiksi.

Bänditoimintaansa Eerola aikoo jatkaa entiseen malliin, eikä koe sen haittaavan hänen uskottavuuttaan kansanedustajana.

– Pikemminkin niin, että kansanedustajuuteni vie joidenkin rokkipoliisien silmissä uskottavuuttani niissä piireissä, sanoo Eerola.