Jodlaaminen vai jodelaaminen? Keskustelusovellus sai räjähdyssuosion Turussa

Sovelluksessa käyttäjät voivat julkaista anonyymisti viestejä tai kuvia, joita muut voivat kommentoida.

opiskelijat
Kuvakaappaus Jodelista
Kuvakaappaus Jodelista

Syksyn mobiilisovellushitti Jodel on saanut räjähdysmäistä suosiota opiskelijoiden keskuudessa Turussa.

Jodel on keskustelupalvelu, jossa käyttäjät voivat julkaista reaaliajassa anonyymisti viestejä tai kuvia. Nimiä, yhteystietoja, tai muita tunnistettavia tietoja ei palvelussa saa julkaista.

Muut käyttäjät voivat kommentoida julkaisuja ja antaa niille ylä- tai alanuolen. Paljon alanuolia saaneet keskustelut pyyhkiytyvät pois.

Opiskelijoiden yleisönosasto

Turussa toistaiseksi aktiivisimmat kanavat ovat Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun kanavat.

Sovelluksen pääkohderyhmä on nimenomaan korkeakouluopiskelijat. Jodel kutsuu itseään Googlen Play -kaupassa ja App Storessa kampuksen surinaksi.

Keskustelua käydään esimerkiksi ihmissuhteista, bileistä, opinnoista ja siitä, löytyykö Ylioppilaskylästä lauantaiyönä korkkiruuvia lainaksi.

Tähän asti vain pienen piirin käytössä

Saksalainen mobiilisovellus Jodel julkaistiin vuoden 2015 lopussa, mutta Suomessa se ei ottanut tuolloin tuulta siipiensä alle.

Tähän asti sovellus onkin ollut Suomessa lähinnä suomenruotsalaisten käytössä.

Lokakuun lopussa sovellusta mainostettiin Turussa opiskelijaravintoloissa ja korkeakoulujen ilmoitustauluilla, minkä jälkeen käyttäjämäärät lähtivät nousuun.

Koska Twitterin käyttäminen on vakiintunut suomalaisen suuhun twiittaamisena, on suuri kysymys sovelluksen käyttäjien keskuudessa nyt, onko Jodelin käyttö jodlaamista vai jodelaamista.