1. yle.fi
  2. Uutiset

Kansanedustajavieras Pertti Hakanen: Hoitajakiintiöt eivät ole vielä lukkoon lyötyjä

Keskustan Pertti Hakasen kanssa keskusteluun nousivat liikennekaari ja hoitajakiintiöt.

Pirkanmaa
Pertti Hakanen
Keskustan kansanedustaja Pertti Hakanen.Kai Pohjanen / Yle

Kansanedustajat ajavat paljon takseilla. Tästä syystä ei olekaan ihme, että taksinkuljettajat ovat kiinnostuneita alaansa vaikuttavasta hallituksen liikennekaaresta.

– Liikennekaari on kokonaisuutena iso hanke. On hyvä, että taksit jäivät sen sisälle, koska nyt se palvelee kokonaisuutena paremmin kuluttajia, Hakanen sanoo.

– Totta kai on myönnettävä, että yrittäjillä on nyt ihan oikea, aito huoli tulevaisuudestaan ja siitä, miten tuttuja asiakkaita pystyy palvelemaan.

Kansanedustaja saa keskustella asiasta lähes joka kerta taksiin istuessaan. Hänestä on hyvä saada palautetta yrittäjiltä.

– Luotan siihen, että yrittäjät pystyvät jatkamaan yrittäjyyttään.

Myös vanhustenhoidon hoitajamitoitukset puhuttivat keskustan pirkanmaalaista kansanedustajaa Pertti Hakasta. Tällä hetkellä hoitajamitoitus on 0,5 hoitotyöntekijää vanhusta kohti, hallituksen esitys on pudottamassa sen 0,4:ään.

– Budjetin sisällä tehdään vielä töitä. Tämä on nostanut aika paljon kritiikkiä meidänkin ryhmässä, Hakanen kertoo.

– Toivon, että kivet ja kannot käännetään ja löydetään muita vaihtoehtoisia ratkaisuja tämän säästön toteuttamiseksi.

Pirkanmaan kansanedustajat ovat syksyn aikana kukin vuorollaan Yle Tampereen vieraana. Jutut kuullaan radiossa taajuudella 99,9 mHz maanantaisin kello 16.30 jälkeen. Yle Areenassa keskusteluista julkaistaan pidempi versio.

Lue seuraavaksi