Ministeri Rehula toppuuttelee kansanliikettä: Vaasan keskussairaalan palvelut turvataan

Ministeri Juha Rehula vakuuttaa, että Vaasan keskussairaalassa on jatkossakin erikoissairaanhoitotasoista päivystystä ja myös kirurginen päivystystoiminta ja synnytykset jatkuvat.

Vaasa
Vaasan keskussairaalan puolesta kokoonnuttiin torille.
Vaasan keskussairaalan puolesta kokoonnuttiin torille.Tuomo Rintamaa / Yle

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula sanoo ymmärtävänsä kansalaisten huolen Vaasan keskussairaalan tulevaisuudesta. Vaasassa pelätään, että jääminen suppean päivystyksen sairaalaksi halvaannuttaa lopulta keskussairaalan toiminnan ja tarkoittaa mm. synnytysten loppumista.

– Ymmärrän erittäin hyvin sen huolen, että miten tutun, turvallisen ja hyväksi koetun sairaalan palvelut pystytään jatkossa turvaaman ja säilyttämään, toteaa Rehula.

Lauantaina Vaasan torille kokoontui kymmenen tuhatta ihmistä ilmaisemaan mielipiteensä Vaasan keskusairaalan laajan päivystyksen puolesta. Viesti on tavoittanut ministeri Rehulan.

– Jos iso joukko ihmisiä on kokoontunut oman kantansa ilmaisemaan, niin päällimmäinen viesti on mulle se, että pitää skarpata ja pitää edelleen jatkaa sitä työtä, jota tässä on yritetty viime kuukausien aikana tehdä. Meillä on edelleen valmistelutyö kesken ja tapaan seuraavan kerran Vaasan sairaanhoitopiirin edustajat tämän viikon torstaina, toteaa Rehula.

Rehula ei lupaa Vaasan keskusairaalalle laajaa päivystystä, mutta vakuuttaa, että valmistelutyössä yhtenä keskeisenä linjana on ollut se - ja on jatkossakin, että ruotsinkielisellä Pohjanmaalla palvelut saadaan jatkossakin äidinkielellä.

Rehulan mukaan huoli palveluiden jatkumisesta on synnyttänyt myös turhia pelkoja, esimerkiksi pelko synnytysten loppumisesta Vaasassa on hänen mukaansa täysin aiheeton.

– Vaasassa jatkossakin päivystetään erikoissairaanhoitotasolla, Vaasassa jatkossakin synnytetään, Vaasassa on jatkossakin ihan varmuudella kirurgista päivystystoimintaa, painottaa Rehula.