Sadat siirtymässä pois kaupungin palkkalistoilta – JHL: Suuria muutoksia myös tulevaisuudessa

Yt-neuvottelujen aikainen esillenosto ihmetyttää pääluottamusmiehiä.

Oulu
Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n julkisivu.
Oulun kaupungin tulevien rakenteellisten muutosten uskotaan aiheuttavan runsaasti edunvalvontatyötä, JHL:stä todetaan.Yle

Oulun kaupungin rakenteellisten muutosten arvioidaan vähentävän noin 400 työntekijää kaupungin palkkalistoilta ensi vuoden aikana. Arvio käy ilmi kaupunginjohtaja Matti Pennasen tänään esittelemästä vuoden 2017 talousarviosta.

Oulun JHL:n pääluottamusmies Kirsi Särkelän mukaan luvut sisäisistä siirroista tarkentuvat tulevaisuudessa.

– Minulla ei tässä haastatteluhetkellä ole antaa tarkkoja lukuja Oulun Konttorilta kaupungin palvelualueille ja erikseen tarkasteltuna Konttorilta Monetra Oy:lle siirrettävien työntekijöiden lukumäärästä. Konttorin työntekijöiden kuulemistilaisuudet on kuitenkin käynnistetty.

Konttorin toimintojen siirtämisen lisäksi muita rakenteellisia muutoksia, joiden arvioidaan siirtävän työntekijöitä pois kaupungilta, ovat Oulun työterveyden yhtiöittäminen sekä keskuskeittiö Löökin perustaminen.

Suuria muutoksia edessä

Särkelän kollegan, pääluottamusmies Karita Alangon mukaan rakenteelliset uudistukset ovat olleet tiedossa jo hyvän aikaa, eikä talousarvio näiltä osin tuonut ilmi mitään uutta.

– Yhteistoimintalain mukainen neuvottelu on kuitenkin kirjattu talousarvioon ilman, että me olemme tätä asiaa missään käsitelleet. Tämä on aika iso asia.

Särkelän mukaan edellä mainittu seikka kielii siitä, että talousarviossakin valmistellaan jo tulevaa.

– Uusi maakuntamalli ja sote-uudistukset tarkoittavat vielä isompia muutoksia. Hikeä ja työtä on luvassa kaikkien näiden muutoksien rinnalla.

Tulevien uudistusten lisäksi myös vuoden 2017 lopussa on edessä suuri muutos, kun kuntaliitoksista johtunut viiden vuoden irtisanomissuoja päättyy.

Korjaus 10.10 klo 17:10: Tarkennettu Särkelän kommenttia sisäisistä siiirroista siten, että tällä hetkellä ei ole tarkkoja lukuja siirrettävien työntekijöiden määrästä. Lisätty myös kommentti, että konttorin työntekijöiden kuulemiset ovat alkaneet.