Hakkarainen Nettistudiossa: Jos olen virheen tehnyt, siitä sitten rangaistaan

Kansanedustajat ottivat Yle Jyväskylän nettistudiossa tänään kantaa vihapuheeseen. Valtakunnansyyttäjänvirasto käsittelee tällä viikolla kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen Facebook-kirjoittelua, jossa hän totesi kaikkien terroristien olevan muslimeja

kansanedustajat
Touko Aalto (vihr.) ja Teuvo Hakkarainen (ps.) Yle Jyväskylän Nettistudiossa.
Yle Jyväskylän Nettistudiossa vieraina kansanedustajat Touko Aalto (vihr.) ja Teuvo Hakkarainen (ps.). Keskustelua isännöi Tenho Tornberg.

Vihreiden kansanedustaja Touko Aalto muistuttaa nettistudiossa, että sananvapauteen liittyy vastuu, ja kansanedustajalla on erityinen vastuu sanoistaan.

– Minulla on nollatoleranssi kaikenlaiseen väkivaltaan, mutta puheet ovat myös tekoja, se pitää muistaa. Kannattaa miettiä mitä sanoo, ja miten omat sanat vaikuttavat kanssaihmisiin, Aalto sanoo.

Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen odottaa syyttäjän ratkaisua Facebook -kirjoituksestaan, jossa hän totesi kaikkien terroristien olevan muslimeja.

– Vihervasemmiston vihateot, iskut turkistarhoille ja linja-autoihin, niihin ei oteta mitään kantaa. Jos minä pikkuisen arvostelen Nizzan iskua, minä joudun siitä heti vastuuseen. Jos olisin laittanut siihen Facebookiin "melkein", niin kaikki olisi kunnossa. Jos olen virheen tehnyt, siitä sitten rangaistaan. Minulla ei ole mitään yhteyksiä äärioikeistoon, en tunne ketään äärioikeistolaista. Hakkarainen sanoo.

Aalto kritisoi suomalaista yhteiskuntaa siitä, että äärioikeiston järjestäytymistä on katsottu sivusta.

– Nyt tämä hiljaisuuden aika on päättynyt, Aalto sanoo.