1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Laskettelijat ottivat rinteen haltuun avauspäivänä Rukalla

Ennätyksellisen aikaisin avattu laskettelurinne houkutteli heti maanantain avauspäivänä innokkaita laskettelijoita testaamaan säilötyn lumen rinnettä.

Ensilumi ei ole vielä satanut, mutta Rukalla lasketellaan jo täyttä häkää. Kuva: Jussi Väätäinen

Maanantaina 10.10 klo 10 Rukalla päästiin avaamaan ensimmäinen laskettelurinne, ensimmäisenä Suomessa. Ajankohta otettiin tavoitteeksi jo edellisen kauden päättyessä. Siihen päästiin kesän yli rinteessä säilötyn lumen turvin.

Paikallisjohtaja Matti Parviainen testasi rinteen kunnon. Kuva: Jussi Väätäinen

Muutama tunti rinteen avaamisen jälkeen keskuksessa oli  noin kuusikymmentä laskijaa. Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen arvelee erityisesti kuusamolaisten aktivoituvan rinteisiin tällä viikolla.

– Paikalliset freestyle-laskijat lähtevät heti ensimmäisinä päivinä rinteeseen, ja Ruka-Kuusamon alppikoulu aloittaa harjoittelukautensa hetimmiten.

Rukan rinteellä ei palellut maanantaina. Kuva: Jussi Väätäinen

Maanantaina Rukalla lämpötila oli aavistuksen verran pakkasen puolella. Lähipäiville on luvattu plusasteita, öisinkään lämpötila hädin tuskin käväisee pakkasella.

Parviainen arvelee, että vaikka lämpötila pysyttelisi plussan puolella, rinne pystytään pitämään auki helposti viikosta kahteen.

– Toiveena kuitenkin on, että keli jäähtyy niin että päästään tekemään lisää lunta, ja että päästään lumettamaan viereisiäkin rinteitä.

Rukan edellinen laskettelukausi päättyi äitienpäivänä, ja koska kausi saatiin käyntiin jo ennen lokakuun puoliväliä, hiihtopäiviä kertyi yli 200. Keväällä Parviainen kertoi Ylen haastattelussa, että tänä kesänä testattu lumen säilöntämenetelmä oli kokeilu, jota on tarkoitus laajentaa.

– Tulevina vuosina voisimme avata heti useampiakin rinteitä, Parviainen visioi keväällä.