Samsung lopetti epäonnisen Galaxy Note 7:n myynnin

Tänään tiistaina annetussa dramaattisessa tiedotteessaan Samsung myönsi ensimmäistä kertaa virallisesti uuden älypuhelinmallinsa jatkuvat ongelmat, kertoo uutistoimisto AFP.

Ulkomaat
Malli esitteli Samsungin Galaxy 7 -puhelinta Taipeisa elokuun alussa.
Samsungin Galaxy 7 -puhelinta esiteltiin Taipeissa elokuun alussa.AOP

Eteläkorealainen elektroniikkayhtiö Samsung on keskeyttänyt Galaxy Note 7 -älypuhelimensa myynnin. Myynnin keskeyttäminen koskee maailmanlaajuisesti kaikkia Galaxy Note 7 -puhelimia.

Samsungin mukaan kyseistä puhelinmallia ei tule käyttää lainkaan. Samalla yhtiö ilmoitti lopettavansa Galaxy Note 7:n vaihtamisen toiseen puhelinmalliin.

Samsungin mukaan se tutkii viime aikoina ilmoitettuja uusia akkuongelmia yhteistyössä asiantuntijatahojen kanssa.

Puhelimien litum-akkujen parantelusta huolimatta kuluttajat ovat ilmoittaneet savuavista puhelimista. Tutkimusten aikana yhtiö ohjeistaa kuluttajia sulkemaan virran Galaxy Note 7:stä ja lopettamaan laitteen käytön välittömästi.

Asiakkaat alkoivat loppukesällä ilmoitella Samsungin uutuuspuhelimen akkujen ylikuumenemisesta ja syttymisestä.

Yhtiö veti syyskuussa myynnistä 2,5 miljoonaa puhelinta. Se oli Samsungin historian ensimmäinen tuotteiden takaisinveto. Samoihin aikoihin yhtiö ilmoitti keskeyttävänsä Samsung Note 7 -älypuhelimen tuotannon ja kehotti puhelimen ostaneita kuluttajia vaihtamaan laitteensa toiseen malliin.

Yhdysvaltojen kuluttajaturvallisuusviranomainen ilmoitti pari viikkoa myöhemmin, että se vetää markkinoilta puhelinmallin räjähdys- ja palovaaran takia.

Myös lentoyhtiöille puhelin aiheutti päänvaivaa. Useat lentoyhtiöt kielsivät pakkaamasta riskiakkuja ruumaan meneviin matkatavaroihin ja pitämästä puhelimia päällä lentokoneessa.

Lähteet: AFP, Reuters