Kirkkoherranvaalin voittanut Tuomas Palola: Laskematta jätetyt äänet pitäisi ottaa huomioon

Tornion kirkkoherranvaalin voittanut Tuomas Palola näkee, että ennakkoäänestyksessä virheen vuoksi laskematta jätetyillä äänillä olisi voinut olla ratkaisevakin merkitys lopputuloksen kannalta.

Kirkkoherranvaalit
Tornion kirkkoherranvaaliehdokkaat Pentti Tepsa, Tuomas Palola ja Ville Väkeväinen
Tornion kirkkoherranvaaliehdokkaat Pentti Tepsa, Tuomas Palola ja Ville Väkeväinen.Yle

Tornion kirkkoherranvaalin voittaneen Tuomas Palolan mielestä ennakkoäänestyksessä virheen vuoksi laskematta jätetyt äänet pitäisi ottaa huomioon.

Teologian tohtori ja Jyväskylän seurakunnan pastori Palola toteaa, että annetuilla äänillä olisi voinut olla ratkaisevakin merkitys lopputuloksen kannalta, koska ehdokkaiden saamien äänimäärien väliset erot ovat pienempiä kuin laskematta jääneiden äänien lukumäärä.

– Tästä näkökulmasta olisi oikeudenmukaista, että jokaisen äänestäneen seurakuntalaisen ilmaisema mielipide seurakunnan tulevasta paimenesta otettaisiin huomioon, Palola toteaa tiedotteessaan.

Vaalissa annettiin 169 ennakkoääntä, joita ei voitu huomioida ääntenlaskennassa, sillä niissä oli leima väärässä paikassa. Määrä on lähes 11 prosenttia annetuista äänistä.

Vaalin voittanut Tuomas Palola sai vain 35 ääntä enemmän kuin toiseksi tullut Ville Väkeväinen. Pentti Tepsa sai 102 ääntä vähemmän kuin Palola.