Jättitilaus tuo työtä myös Turun telakan ulkopuolelle

Telakkayhtiö Meyer arvioi, että Turkuun saadun suuren risteilijätilauksen työllistämisvaikutus on yli 15 000 henkilötyövuotta. Satakunnassa on perinteisesti vahvaa meriteollisuuden alihankintaosaamista.

telakkateollisuus
Meyerin Turun telakka työntekijä
Turun Meyerin telakalla vallitsee täystyöllisyys vuosiksi eteenpäin.Nora Engström / Yle

Turun telakan saamalla suurtilauksella on laaja työllistämisvaikutus myös telakan ulkopuolelle.

Meyer Turku -telakka on solminut amerikkalaisvarustamo Royal Caribbeanin kanssa aiesopimuksen kahden risteily-aluksen tilauksesta. Alukset on tarkoitus toimittaa vuosina 2022 ja 2024. Tilaus on arvoltaan miljardiluokkaa.

Toimitusjohtaja Jan Meyer arvioi, että telakan saamat tilaukset ja investoinnit tarjoavat runsaasti työtä monille suomalaisille yhtiöille telakan oman kasvavan tiimin lisäksi.

Telakka aikoo kasvattaa oman henkilöstömääränsä 1 800 työntekijään. Työtä riittää myös telakan ulkopuolelle: Toimitusjohtaja Meyer arvioi koko työllistämisvaikutuksen nousevan yli 15 000:een henkilötyövuoteen.

"Iso vaikutus Satakuntaan"

Meriteollisuuden asiantuntija Janne Vartia arvioi Yle Porille Meyerin aiemman suurtilauksen julkistuksen jälkeen, että suurilla telakkatilauksilla on aina ollut myös iso työllisyysvaikutus Satakuntaan korkean kotimaisuusasteen ansiosta.

Vartian mukaan alihankkijoiden saamien tilausten työllistävä vaikutus ulottuu myös läntisen Suomen ulkopuolelle.