1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Päijät-Häme

Koskisen toimitusjohtajalle yllätyspotkut – perheyritys sai vasta valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon

Markku Koskinen on toiminut yrityksessä eri tehtävissä vajaat 30 vuotta.

Koskisen oy on sahateollisuusyritys. Kuva: Jussi Laine / Yle

Kärköläläisen perheyrityksen toimitusjohtaja Markku Koskinen on saanut potkut. Koskinen on toiminut yrityksessä eri tehtävissä vajaat 30 vuotta, toimitusjohtajana neljä vuotta.  Hän kertoi asiasta Facebook-sivuillaan myöhään maanantai-iltana. Asiasta uutisoi ensin Seutu4 nettisivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Markku Koskinen ei halua ruotia potkujensa syytä, mutta kertoo niiden tulleen yllätyksenä. Suomen Yrittäjät myönsi Koskisen oy:lle lauantaina valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Yli satavuotiaan puunjalostuskonsernin johdossa on yrityksen perustajan Kalle Koskisen lapsenlapset. Yksi heistä on Markku Koskinen.

Koskitukki oy:n hallitus on aloittanut välittömästi prosessin uuden toimitusjohtajan löytämiseksi. Hallituksen puheenjohtajan Markku Pohjolan mukaan päätös toimitusjohtajan hyllyttämisestä oli huolellisesti harkittu.

Kuva: Facebook

– Tämä koetaan tietysti yllätyksenä ja negatiivisena. Mutta yhtiön hallitus on nähnyt tarpeelliseksi omistajuuden ja toimitusjohtajan tehtävien erottamisen toisistaan. Haluamme yhtiön ammattijohtajan käsiin, sanoo Pohjola.

Pohjola kuitenkin kiittelee Markku Koskista tehdystä työstä ja sanoo, ettei mikään yhtiön linjassa muutu.

Muut sisarukset jatkavat yhtiössä merkittävissä rooleissa. Eva Wathén jatkaa yritysvastuu- ja brändijohtajana ja Kari Koskinen vastaa edelleen Venäjän liiketoimintojen kehittämisestä. Nämä kaksi sisarusta ovat myös hallituksen jäseniä. Markku Koskiselle jää vain omistajan rooli.

– Välirikosta ei ole kyse. Se, että tämä sattui valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon kanssa samaan aikaan, on sattumaa, sanoo hallituksen puheenjohtaja Markku Koskinen.