1. yle.fi
  2. Uutiset

Presidentti Niinistön taidemitalissa näkyvät kohtaamisen jäljet

Paasikivi-seura julkisti tänään presidentti Sauli Niinistön kunniaksi painettavan taidemitalin. Kuvanveistäjä Tapio Kettusen suunnittelemasta mitalista teetetään 300 kappaleen painos.

politiikka
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö -taidemitalin kipsimallit.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö -taidemitalin kipsimallit.Paasikivi-Seura

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kunniaksi painettava taidemitali esiteltiin tänään Paasikivi-seuran kokouksessa Helsingissä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö -taidemitalin etupuolella on presidentin muotokuva ja kääntöpuolella kuva paljaiden jalkapohjien jättämistä jäljistä. Mitali on nimeltään Kohtaaminen.

Taidemitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Tapio Kettunen. Hän on aiemmin suunnitellut useita juhlarahoja ja muun muassa vuoden 2012 jääkiekon MM-kisojen palkintomitali.

Niinistö saa mitalista ensimmäisen kappaleen myöhemmin tänä vuonna. Mitaleja painetaan 300 kappaletta ja Paasikivi-seuran jäsenten sekä mitalitaiteen harrastajien on mahdollista hankkia oma kappaleensa mitalista myöhemmin.

Paasikivi-seuran kokouksessa julkistettu mitali on toteutettu seuran ja Suomen Mitalitaiteen Kilta ry:n yhteistyönä. Paasikivi-seura on teettänyt jokaisesta Suomen presidentistä mitalin J.K. Paasikivestä alkaen.

Vuonna 1958 perustettu Paasikivi-seura pyrkii vahvistamaan Suomen ulkopolitiikkaa ja edistämään kansalaisten kiinnostusta siitä ja kansainvälisen politiikan kysymyksistä. Tällä hetkellä Paasikivi-Seuran puheenjohtajana toimii kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.).

Lue seuraavaksi