1. yle.fi
  2. Uutiset

Kannonkosken johtoon valittu Vehkaoja: "Työllisyys on painopistealue"

Kannonkoski valitsi yksimielisesti johtajakseen Markku Vehkaoja. Vehkaojalla on monipuolinen työkokemus, mutta verraten vähän kunta-alan kokemusta.

Kannonkoski
Markku Vehkaoja.
Markku Vehkaoja.Jarkko Riikonen / Yle

Kannonkosken uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Markku Vehkaoja aloittaa tehtävässä luottavaisena.

– Yksimielinen valinta lämmittää kyllä mieltä, hän sanoo.

Vehkaojalla ei ole aiempaa kokemusta kunnanjohtajan työstä, mutta hän uskoo, että pitkä ura puolustusvoimissa sekä kokemus yrittäjän ja rehtorin työstä antavat eväät myös kunnanjohtajan työhön.

– Kunnan elämä on kuitenkin tuttua, ja eiköhän tuo kokemus Helsingin sotilasläänin esikunnan aluetoimiston päällikkönäkin eväitä anna. Viimeiset seitsemän vuotta olen ollut mukana koulutusalan perheyrityksessä, joten sekin on tuttua, Vehkaoja kertoo.

– Vahvuuteni ovat yleisjohtaminen ja monialaisuus. Henkilöstö- ja ihmisjohtaminen on alue, jossa voi aina kehittyä, mutta arvioin, että minulla on siinä vahvuuksia, hän jatkaa.

Vehkaojan asuu Kauhavalla, ja hän työskentelee tällä hetkellä yrittäjänä Oulussa.

– Kannonkoskelle on helppo tulla. Olen kiertänyt aluetta ja kyliä, ja on tuntunut kuin olisi kotiinsa tullut, Vehkaoja sanoo.

Vehkaoja näkee Kannonkosken tulevaisuuden valoisana, vaikka sote- ja maakuntauudistus ovat viemässä kunnilta useita keskeisiä tehtäviä.

– Ei näytä niin pahalta kuin jollakin muulla kunnalla voisi näyttää. Kehitys, koulutus ja kaavoitus ovat kuitenkin edelleen kunnissa, ja niissä Kannonkoskella on tehty hyvää työtä aiemminkin. Työllisyys on nyt se selkeä painopistealue, työllisyystilanne on kuitenkin vaikea. Työpaikkojen säilyttäminen ja uusien luominen, se on keskeistä, Vehkaoja linjaa.

Lue seuraavaksi