Länsimetroko myöhässä? Tässä surkuhupaisia esimerkkejä Euroopan liikennehankkeista

Berliiniin rakennetaan jättiläismäistä lentokenttää, joka ei valmistu ehkä koskaan. Italiassa on valmistumassa 50 vuotta sitten aloitettu moottoritie. Ehkä.

liikennesuunnittelu
Berliinin Brandenburgin keskeneräinen lentokenttä.
Berliinin Brandenburgin keskeneräinen lentokenttä joulukuussa 2014.Patrivk Pleul / EPA

Kustannukset kasvavat, aikataulut pettävät ja jälki on huonoa – monet eurooppalaiset liikennehankkeet ovat olleet täydellisiä epäonnistumisia. Tässä muutama esimerkki:

Berliinin lentokenttä

Saksalaiset eivät välttämättä ole tunnettuja huumorintajustaan, mutta pääkaupunkiin Berliiniin rakenteilla olevasta lentokentästä on tullut jo kansankunnan kokoinen vitsi.

Viralliselta nimeltään Flughafen Berlin-Brandenburg Willy Brandt -lentokenttä lyö laudalta kaiken ennen nähdyn. Valtaisan projektin piti valmistua vuonna 2011.

Lukuisten viivästysten jälkeen avajaisia suunnitellaan nyt ensi vuodeksi. Saksalaislehtien mukaan (siirryt toiseen palveluun)tämäkin aikataulu on täysin epärealistinen.

Huonoimmassa tapauksessa yli viisi miljardia euroa maksanutta pääkaupungin kansainvälistä lentokentää ei pystytä ottamaan käyttöön koskaan.

Koko projekti on ollut täynnä rakennusvirheitä, rahallisia epäselvyyksiä ja mahdollisesti kiitoratojakin suunniteltiin aluksi liian lyhyiksi.

Italian puolen vuosisadan moottoritiehanke

Vuonna 1966, 50 vuotta sitten, lapio rouhaisi ensimmäistä kertaa maata Etelä-Italiassa. Tarkoituksena oli rakentaa moottoritie Salernon kaupungista maan eteläkärkeen, Reggio di Calabriaan.

Ruuhka Salerno-Reggio Calabrian moottoritiellä.
Liikenneruuhka Salerno-Reggio Calabrian moottoritiellä elokuussa 2003.Pasquale Stanzione / EPA

Työ on edelleen kesken. Pääministeri Matteo Renzi lupaa kuitenkin italialaisautoilijoille joululahjan: viimeinenkin osuus 443 kilometrin pituisesta moottoritiestä saadaan valmiiksi tänä vuonna. Tarkka päivämääräkin on julkistettu – joulukuun 22. päivä.

Vuosikymmeniä kestäneen hankkeen viivästymisestä on esitetty monenlaisia syitä. Niistä pienimmät eivät ole korruptio ja mafian sekaantuminen urakkaan.

Edinburghin epäonnistunut raitiovaunu

Skotlannin pääkaupungin Edinburghin raitiovaunuprojekti käy esimerkkinä täydellisen epäonnistuneesta liikennesuunnittelusta.

Hankkeen suunnittelijoiden mukaan ylväästä ideasta tuli muutamassa vuodessa "raiteilla oleva helvetti". (siirryt toiseen palveluun)

Vuonna 2007 aloitetut rakennustyöt venähtivät suunnitellusta neljästä vuodesta seitsemään vuoteen. Ja kun raitiovaunut lopulta vuonna 2014 ilmestyivät katukuvaan, ne osoittautuivat pettymykseksi.

Paavi Benedictus XVI ohittaa vielä suunnitteluvaiheessa olevan Edinburghin raitiotien Princes Streetillä syyskuussa 2010.
Paavi Benedictus XVI ohittaa vielä suunnitteluvaiheessa olevan Edinburghin raitiotien Princes Streetillä syyskuussa 2010.Drew Farrel / EPA

Rakennustyön tekniset vaikeudet ja poliittinen riitely olivat johtaneet siihen, että linjasta tehtiin merkittävästi lyhyempi kuin alunperin oli sovittu. Yhteys keskustan ja lentokentän välillä toimii, mutta esimerkiksi merenrannalle edinburghilaisilla ei raitiovaunun kanssa ole asiaa.

Minimittaisesta raitiovaunulinjasta koitui myös suuret kustannukset.

Kun budjetti tuplaantui pitkälti yli miljardin euron, jokainen edinburghilainen sai huomata olevansa noin 3 000 euroa köyhempi veronmaksaja.

Lue myös:

Näkökulma: Ups, Länsimetro teki sen taas

Länsimetrohuumori kukkii somessa: "Ei tässä sentään Marsiin olla matkalla"

Näin länsimetron avaus tyrittiin: 8 virhettä, jotka johtivat metrokatastrofiin