1. yle.fi
  2. Uutiset

Meriteollisuus Meyerin tilauksesta: "Merkittävä ja hieno uutinen"

Meriteollisuus pitää innovatiivisia tuotteita Suomen meriteollisuuden valtteina.

Kotimaan uutiset
Laivan pohjaa hitsataan telakalla.
Turun telakan tilauskirja on nyt historiallisen hyvä.Jyrki Lyytikkä / Yle

Meriteollisuus on ottanut iloisena vastaan uutisen Meyer Turku -telakan risteilijätilauksista. Meriteollisuuden toiminnanjohtajan Merja Salmi-Lindgrenin mukaan risteilijätilaukset ovat isoa asia paitsi Turulle myös koko Suomen meriteollisuudelle.

– Tämä on merkittävä ja hieno uutinen. Meriteollisuushan on hajautunut koko suomeen. Toki Etelä-Suomessa ja länsiranikolla se on erityisen vahvaa, mutta meillä on koko maan kattava meriteollisuusverkosto.

Turun telakan tilauskirja on nyt historiallisen hyvä: Meyer Turun tilauskirja ulottuu nyt vuoteen 2024. Salmi-Lindgrenin mukaan parantuneeseen tilanteeseen on monta syytä. Finanssikriisin vuoksi risteilybisnekseen syntynyt patouma on alkanut purkautua.

– On odoteltu, että milloin talous vakiintuu. Myös sääntöuudistukset ovat tulleet selkeämmäksi. Eli uskalletaan tilata, perustelee Salmi-Lindgren Yle Uutisille.

Hänen mukaansa on myös tärkeää, että toimittajaan luotetaan.

– Erinomaisen tärkeää on se, että telakan omistaa yhtiö, jolla on pitkä kokemus ja osaaminen toimialalta. Tärkeää on myös se, että asiakas sekä rahoittajat luottavat tähän toimijaan ja siihen, että toimitukset tehdään ajoissa.

Ympäristöasiat ja teknologiat Suomen valtteja

Salmi-Lindgren vakuuttaa, että Turun telakan kapasiteetti riittää suuriin tilauksiin.

– Turun telakka on hyvin suunniteltu. Sillä on hallittu kasvu tällä toimialalla. Nythän tilaukset ovat jakautuneet kahdeksalle vuodelle, minkä vuoksi telakalla pysytään kehittymään ja tasaamaan kuormaa ja varmistumaan siitä, että siellä on riittävästi osaajia.

Salmi-Lindgrenin mukaan Suomen laivanrakennuksen etumatka muihin maihin verrattuna tulee siitä, että täällä tehdään innovatiivisia tuotteita.

– Ollaan edelläkävijöitä muun muassa ympäristöasioissa ja teknologioissa. Nämä ovat asia, jolla me ollaan maailman kärkeä.

Lisää aiheesta:

Turun telakka sai jälleen risteilijätilauksen – "Tuotanto nousee uuteen huippuun"

Meyer Turun pääluottamusmies: Tunnelmat iloiset, mutta tekijät kortilla

Asiantuntija: "Uusi teknologia tuo tilauksia Turun telakalle"

Lue seuraavaksi