Trump hyökkää republikaanien puoluejohtoa vastaan

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on Twitter-viesteissään julistanut avoimen sodan republikaanista puoluejohtoa vastaan.

USA:n presidentinvaali
Donald Trump
Donald TrumpGary He / EPA

Trump lähetti tiistaina sarjan viestejä, jossa hän ilmoitti olevansa nyt vapaa kahleista ja voivansa käydä sellaista vaalitaistoa kuin haluaa.

Trump raivostui edustajainhuoneen puhemiehen Paul Ryanin ilmoituksesta, kun tämä maanantaina päätti, ettei enää kampanjoi Trumpin rinnalla vaan keskittyy kongressivaaleihin.

Samalla Ryan antoi edustajainhuoneen jäsenille oikeuden ratkaista itse, kuinka he suhtautuvat Trumpiin. Ryan ei kuitenkaan suoraan vetänyt tukeaan pois Trumpilta.

Ryan piti maanantaina harvinaisen puhelinkokouksen edustajainhuoneen jäsenten kesken.

Trump haukkui twiiteissään puoluejohdon heikoksi ja tehottamaksi, koska ei saa siltä minkäänlaista tukea.

– On hienoa, että olen nyt vapaa kahleista ja voin taistella Amerikan puolesta haluamallani tavalla, Trump kirjoitti Twitter-viestissään.

Lisäksi Trump ilmoitti, demokraatit ovat keskenään lojaalimpia kuin republikaanit. Trumpin mukaan epälojaalit republikaanit ovat vaikeampia kuin Hillary Clinton.

– He käyvät kimppuusi joka puolelta eivätkä tiedä, miten voitetaan, Trump painotti.

Suuri joukko kongressin ja edustajainhuoneen jäseniä on ilmoittanut vetäytyvänsä Trumpin tukemisesta, koska he haluavat varmistaa uudelleenvalintansa. Tilanne on monille kongressin jäsenille ristiriitainen, sillä samat äänestäjät saattavat myös pudottaa nykyisiä senaattoreita ja edustajainhuoneen jäseniä jatkokausilta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus