Raju sahapalo Ylöjärvellä – höyläämörakennus tuhoutui täysin

Ylöjärven Kurussa sammutettiin keskiviikkoaamuna rajua sahapaloa. Palomestarin arvion mukaan jälkisammutustyöt jatkuvat iltapäivälle.

Ylöjärvi
Tulipalossa tuhoutunut höyläämörakennus
Höyläämörakennus tuhoutui täysin sahapalossa Ylöjärven Kurussa.Jussi Mansikka / Yle

Ylöjärven Kurussa, Poikeluksen kylässä, on sammutettu rajua sahapaloa. Pelastuslaitos sai hälytyksen keskiviikkoaamuna kuuden jälkeen ja paikalle lähti useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Palava rakennus oli Pirttijoen sahan 450 neliön höyläämöhalli. Naapuri huomasi rakennuksen palavan ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle.

– Naapuri soitti hieman yli kuuden ja kertoi palosta. Kun pääsin paikalle, höyläämö oli kauttaaltaan tulessa. Käytännössä se on tuhoutunut. Siinä meni koko elämäntyö, kertoo yrittäjä Kari Pirttijoki.

Karttakuva Kurun sahapalon paikasta
Pirttijoen saha sijaitsee Kurussa, Poikeluksen kylässä.Yle

Höyläämö ei ollut vakuutettu. Pirttijoen yritys paloi kerran aiemmin 90-luvun lopulla.

Paikalla oleva palokunta sai ympäröivät yhteensä useamman sadan neliön rakennukset suojattua palolta.

Aamulla yhdeksän aikaan paikalla oli jälkiraivaus käynnissä. Palokunta poisti höyläämön kiviseinien päälle romahtaneita kattopeltejä päästäkseen sammuttamaan niiden alta. Päivystävän palomestarin Teemu Turtosen mukaan raivaustöissä menee vielä pitkään.

– Poliisi pääsee tutkimaan syttymissyytä sitten, kun palo on saatu sammutettua. Muutama tunti menee, varmaan iltapäivään asti, sanoo Turtonen.