Syyttäjä vaitonainen poliisin aseenkäytöstä Mikkelissä – "Ei varmaa, oliko kohteella oikea ase"

Poliisi ampui jalkaan sekavasti käyttäytynyttä mieshenkilöä tiistai-iltana

poliisi
Poliisi-kyltti
Tiia Hemminki / Yle

Mikkelissä poliisin aseenkäyttö tiistai-iltana ja tapaukseen liittyvät mahdolliset rikokset ovat siirtyneet kihlakunnansyyttäjän tutkintaan.

– Tutkinta on vasta alussa. Nyt selvitellään normaalikeinoin, mitä on tapahtunut ja minkä vuoksi. Hyvin moni asia on auki, kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorff sanoo.

Poliisi ampui mieshenkilöä jalkaan Mikkelissä lähellä rautatieasemaa VR:n makasiinien tuntumassa. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu sekavasti käyttäytyneestä, mahdollisesti aseistautuneesta miehestä.

Mies toimitettiin sairaalahoitoon, eikä tilanteessa loukkaantunut muita henkilöitä. Kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorffin mukaan vielä on epäselvää, minkälaista asetta mies oli heilutellut.

– Varmuudella en voi ottaa kantaa, oliko kyseessä oikea ampuma-ase. Sellainen se ainakin ilmeisesti oli, että ääntä lähtee ja valoa lähtee. Kuulemme nyt silminnäkijöitä.

Useimmiten syyttäjä on vastaavissa tapauksissa tutkinut vain poliisin aseenkäytön, mutta nyt syyttäjän tutkinnassa ovat myös kohdehenkilön toimet.

– Kyseessä ovat ihan käytännön syyt, henkilöstöjärjestelyt. Olen tässä vaiheessa myös niin sanotusti normaali tutkinnanjohtaja, kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorff sanoo.