Tyttärensä insestistä epäilty ulkomaalaisisä tuotiin Ouluun – vangitsemisoikeudenkäynti tänään

Tyttäreensä kohdistuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty ulkomaalaismies on saatu Norjasta Ouluun. Harvinaisen törkeä insestitapaus sai laajaa julkisuutta lokakuun alussa.

rikokset
Kaksi siviiliasuista poliisia saattamassa pyörätuolissa istuva mieshenkilöä.
Kaksi poliisia haki ulkomaalaisen miehen Helsingistä Ouluun.Yle

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty ulkomaalaistaustainen mies on saatu kiinni Norjasta, vahvistaa rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisilaitokselta.

– Poliisilaitoksen väkivaltaosaston kaksi poliisia haki hänet tiistaina Helsingistä Ouluun. Sitä ennen KPR:n kansainvälinen osasto oli tuonut hänet Norjasta Vantaalle, Petri Savela kertoo.

Syyttäjä ja median edustajia menossa Oulun käräjäoikeuden istuntosaliin 12.10.2016.
Ulkomaalaismiehen vangitsemisoikeudenkäynti keräsi paikalle myös median edustajia.Yle

Ulkomaalaistaustaista miestä epäillään tyttäreensä kohdistuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Sanomalehti Kaleva (siirryt toiseen palveluun) uutisoi tapauksesta 1.10.2016. Kalevan mukaan rikosten väitetään tapahtuneen vuosina 1999 - 2008. Tekojen alkaessa tyttö oli 9-vuotias. Tyttö tuli useita kertoja raskaaksi ja hänelle tehtiin abortteja. Hän synnytti myös lapsen isälleen. Isä on poliisin esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä tekoihin.

Syyttäjä on nostanut miestä vastaan syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Juttua oli määrä käsitellä Oulun käräjäoikeudessa 7.9.2016, mutta mies ei saapunut oikeuteen. Oulun käräjäoikeus vangitsi miehen poissaolevana 8.9.2016.

– Syyttäjä vaatii Ouluun tuodun miehen vangitsemista. Vangitsemisistunto oli tänään keskiviikkona kello 13 Oulun käräjäoikeudessa, Petri Savela kertoo.

Vangitsemisistunto pidettiin suljetuin ovin.

Korjattu: ulkomaalainen mies muotoon ulkomaalaistaustainen mies 13.10.2016 klo 10.55