1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Norjalaisturistien suosima pohjoisen Riviera saa vihdoin uuden ilmeen

Pitkään valmisteltu Oulun Nallikarin uusi kaava etenee kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Nallikari on kesäisin todella suosittu rantakohde. Kuva: Yle

Oulun yhdyskuntalautakunta esittää Nallikarin uutta asemakaavaa kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaava mahdollistaa Kalevala-aiheisen huvipuiston, Vauhtipuiston ja Meri Oulun kesäteatteritoiminnan Nallikarissa.

Nallikarissa nykyisin toimivat Eden, Nallisport ja Pohto voivat laajentaa toimintaansa. Esimerkiksi Pohton alueelle tulee uusi hotelli.

Nähtävillä olon jälkeen asemakaavaan on lisätty Museoviraston lausunnon mukaisesti arkeologista vedenalaisinventointia koskeva kaavamääräys alueille joilla ei aiemmin ole tehty ruoppaustöitä.

Asemakaavan muutoksella kaupunki tavoittelee kaupunkirakenteen eheyttämistä ja kaupunkikulttuurin edistämistä.

Matkailu- ja vapaa-ajan palvelutoiminnot on kaavassa keskitetty jo nykyisin aktiivisessa käytössä olevalle ydinalueelle. Näin Hietasaaren alueella tärkeä virkistyskäyttö voi jatkua ja alueen olennaiset luonto-, maisema- ja kulttuurihistorialliset arvot säilyvät.

Kaavan uskotaan parantavan Nallikarin alueen vetovoimaisuutta ja matkailukäyttöä. Oulun keskustan tuntumassa sijaitseva Nallikari on Oulun merkittävin matkailupalvelukeskittymä.

Nallikari on pitkään ollut pohjoisnorjalaisten kesällä suosima rantakohde. Lomailevat norjalaiset viipyvät parhaimmillaan viikkoja Nallikarin alueen mökeissä.

Oulujoen suisto Hietasaaren alue mukaan lukien on Oulun keskeisen kaupunkialueen tärkein virkistyksen ja vapaa-ajan alue.