Sodankylän varusmiehet hyökkäävät Ruotsiin

Ryhmä Sodankylän Jääkäriprikaatin varusmiehiä osallistuu taisteluharjoitukseen Ruotsissa viikolla 42. Harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin maavoimien yhteistyötä.

Taisteluharjoitukset
Sodankylän jääkäriprikaatin marssivia sotilaita
Kuvan henkilöt eivät liity harjoitukseenRaimo Torikka / Yle

Jääkäriprikaatin harjoitusosasto osallistuu Norrbottenin rykmentin ampumaharjoitukseen Lombenissa, Ruotsissa 18.–20. lokakuuta. Jääkäriprikaatista harjoitukseen ottaa osaa 10 aliupseerikurssin tulenjohtolinjan varusmiestä ja kolme henkilökuntaan kuuluvaa kouluttajaa.

Harjoitus tarjoaa Jääkäriprikaatin osastolle tilaisuuden harjoitella ruotsalaisten epäsuoran tulen yksiköiden kanssa sekä syventää joukko-osastojen välistä yhteistoimintaa.

Harjoitukseen osallistuminen on osa Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälistä yhteistyötä (FISE), jonka tavoitteena on mm. kehittää joukkojen suorituskykyä sekä luoda kustannustehokkaita harjoitus- ja koulutusmahdollisuuksia. Puolustusministeriö on hyväksynyt harjoituksen osaksi Maavoimien vuoden 2016 kansainvälistä harjoitustoimintaa.

Edellisen kerran Jääkäriprikaati ja Norrbottenin rykmentti ovat harjoitelleet yhdessä Naarma 15 -harjoituksessa Rovajärvellä joulukuussa 2015 sekä taisteluharjoituksessa Bodenissa marraskuussa 2015.