Hyppää sisältöön

Finnish Nightmares -sarjakuvan tekijälle Lempi-palkinto

Kemin sarjakuvapäivien arvostettu Lempi-patsas on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet esimerkiksi Mauri Kunnas, Pertti Jarla, Tove Jansson ja Robert Crumb.

Kuva: Finnish Nightmares / Karoliina Korhonen

Finnish Nightmares -sarjakuvan luoja Karoliina Korhonen on palkittu Netti-Lempi -patsaalla Kemin 35. sarjakuvapäivillä lauantaina.

Korhosen Finnish Nightmares on nokkelasti käsikirjoitettu sarjakuva, joka esittelee suomalaista luonnetta pilke silmäkulmassa. Korhonen on osoittanut, että alun perin internetissä julkaistu sarjakuva voi saada huikean suosion niin Suomessa kuin ulkomailla. Finnish Nightmares kohosi vuoden 2015 loppupuolella uskomattoman suosituksi nettimeemiksi ja esimerkiksi Facebookissa sarjakuvalla on nyt lähes 165 000 tykkääjää.

Finnish Nightmares kertoo Matista, joka kohtaa usein suomalaisille kiusallisia sosiaalisia tilanteita. Esimerkiksi ulkomaalaiselle sarjakuva avaa tilanteita, joita voi olla vaikea huomata, mutta jonka me kaikki suomalaiset tunnemme. Sarjakuvasta julkaistiin tänä vuonna myös kirjaversio.

Vuodesta 1987 jaetun Lempi-palkinnon on saanut yli 60 eri tavoin ansioitunutta tahoa. Jope Pitkäsen Lempi-hahmoon perustuvia patsaita on jaettu perinteisesti Kemin sarjakuvapäivien päättötilaisuudessa.

Netti-Lempi myönnettiin nyt ensimmäisen kerran. Aikaisemmin palkintokategorioina ovat olleet Lempi Grand Prix, Strippi-Lempi, Lehti-Lempi, Lempi International ja Lempi Grand Prix.

Aikaisemmin Lempi-palkinnon ovat saaneet muun muassa Mauri Kunnas, Tove Jansson, Robert Crumb, Bill Watterson, Hunt Emerson, Vicar, Ville Ranta, Pertti Jarla, Ari Kutila, Milla Paloniemi ja Jope Pitkänen.

.
.