Onttolan motocross-rata sulkeutuu ympäristövaikutusten vuoksi – alueella kuitenkin lentokenttä

Motocross-harrastaja hämmästelee ympäristöviranomaisen linjausta, koska mahdolliset öljypäästöt pystytään torjumaan välittömästi, ja melua tulee lentokentältäkin.

Pohjois-Karjalan moottorikerhon motocross-rata sijaitsee suositulla Lykynlammen retkeily- ja virkistysalueella. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Moottoripyörien nopeusajo Onttolan maastoradalla Kontiolahdella loppuu kokonaan. Motocross-radan 44-vuotinen taival päättyy lokakuun lopussa ympäristönäkökohtiin.

Toiminta sijoittuu pääosin Lykynlammen retkeily- ja virkistysalueelle. Lisäksi muutaman sadan metrin päässä on kesäasuntoja. Ely-keskuksen mielestä motocross-rata aiheuttaa pohjaveden pilaantumisvaaran ja meluhaittoja.

Motocross-pyörässä on vain 1,5 litraa öljyä ja 6 litraa bensaa.

Petja Vuojärvi

Pohjois-Karjalan moottorikerhon jäsen Petja Vuojärvi on pettynyt radan toiminnan päättymiseen. Hän myös ihmettelee sitä, että läheisyydessä saa olla lentokenttä.

– Motocross-pyörässä on vain 1,5 litraa öljyä ja 6 litraa bensaa. Haitta pystytään torjumaan välittömästi, jos tankki vaurioituu.

SM-tason motocrossaajien suosikkipaikka

Pohjois-Karjalan moottorikerhossa on nelisenkymmentä aktiivijäsentä. Lisäksi Onttolassa on harjoitellut lukuisia SM-tason moottoripyöräilijöitä kautta maan.

– Kiitosta on tullut on vaihtelevista maaston muodoista ja hyvistä hyppyreistä, kertoo Vuojärvi.

Nyt suunnitteilla on uusi motocross-rata, mutta sijainti ja rahoitus ovat täysin auki.