Samsung pyytää palauttamaan liekehtivät puhelimet – lähettää kolme lootaa ja hanskat

Samsungilta surullisenkuuluisan Note7:n ostaneet asiakkaat saavat yhtiöltä muun muassa tulenkestävän laatikon, jossa laite tulee palauttaa. Palautusta ei saa tehdä lentorahtina.

Ulkomaat
Mies kävelee Samsung Galaxy Note 7:n mainoksen ohi.
Lynn Bo Bo / EPA

Ei ihme, että Samsungin vaarallinen Note7-älypuhelin tulee yhtiölle kalliiksi takaisinvedon ja vain kahden kuukauden tuotannon jälkeen. Eteläkorealaisvalmistaja paitsi menettää valtavasti myyntituloa, myös maksaa pitkän pennin saadakseen räjähtelevät laitteet pois kuluttajien taskuista.

Keskiviikkona Samsung kertoi lähettävänsä amerikkalaisille kuluttajille tulenkestävät laatikot, joissa pyytää palauttamaan puhelimen. Asiakkaan tulee ensin sujauttaa älypuhelin antistaattiseen pussukkaan, pussukka pahvilaatikkoon, pahvilaatikko toiseen pahvilaatikkoon ja se vielä tulenkestävään pakkaukseen. Kaikkien näiden lisäksi Samsung toimittaa operaatiota varten suojahanskat.

Asiakkaita on pyydetty lähettämään palautuksensa tierahtina – lentokoneessa puhelimet olisivat liian suuri turvallisuusuhka. Lentokielto on kirjoitettu ulommaisen palautuslaatikon kylkeen.

Paketointitarvikkeet lähetetään niille yhdysvaltalaisasiakkaille, jotka ovat tilanneet puhelinmallin Samsungin verkkokaupasta.

Samsung ilmoitti tiistaina hautaavansa kaksi kuukautta sitten lanseeratun Note7-huippupuhelimen. Akkuja oli syttynyt tuleen tai räjähtänyt asiakkaiden hallussa. Esimerkiksi viime viikolla Yhdysvalloissa jouduttiin evakuoimaan lentokone puhelimen savuamisen takia.

Vain hetken myynnissä olleen älypuhelimen täysi hylkääminen on todella poikkeuksellinen päätös. Ennen valmistamisen lopettamista Samsung veti markkinoilta syyskuussa 2,5 miljoonaa kappaletta kovan onnen puhelinmallia. Suurin osa on myyty Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa, Suomen markkinoille malli ei ennen ongelmien ilmenemistä ehtinyt.

Uutistoimisto Reutersin mukaan analyytikot arvioivat, että kännykkäfiasko tulee maksamaan Samsungille kaikkiaan 15 miljardia euroa. Samsung antoi keskiviikkona tulosvaroituksen, jossa Note7:n kohtalolla on suurin rooli. Heinä-lokakuun tulos jää 30 prosenttia vuodentakaisesta, vaikka vielä viime viikolla Samsungin alustavat luvut lupasivat tulosparannusta.

*Lähde: *AP