Trump kerskui vanhalla nauhalla yllättäneensä missit ilkosillaan – "Olen ollut siivosti"

Entisen kauneuskuningattaren mukaan kilpailijat pakotettiin tapaamaan Trump puolipukeisina. Myös teinimissikisojen osallistujat kertovat tunkeilusta.

Donald Trump
Donald Trump
Donald TrumpAndrew Gombert / EPA

Donald Trumpin menneisyydestä on löytynyt lisää nauhoitteita, joilla presidenttiehdokas kerskuu naisjutuilla.

Uutiskanava CNN on julkaissut radio-ohjelmatallenteita (siirryt toiseen palveluun), joilla Trump muun muassa kertoo kävelleensä osallistujien pukuhuoneeseen "tarkistamaan tilannetta".

– Voin kertoa, että hauskinta on mennä takahuoneeseen ennen kisoja, kun kaikki ovat vaihtamassa vaatteita ja kaikkea sitä. Missään ei ole yhtään miestä, mutta minä voin mennä sisälle tarkistamaan tilanteen, koska olen kisojen omistaja, Trump kertoi Howard Sternin haastattelussa vuonna 2005.

Entinen Miss Arizona Tasha Dixon kertoo CBS-kanavan haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että vuoden 2001 kilpailussa osallistujat pakotettiin tapaamaan Trump riippumatta siitä oliko heillä vaatteet päällä vai ei.

"Pääsen näissä tilanteissa pälkähästä"

Haastattelunauhalla Trump sanoo menevänsä varmistamaan, että esiintymisasut ovat kunnossa.

– Tiedäthän, he ovat siellä ilman vaatteita. 'Onko kaikki kunnossa?' Ja näet nämä uskomattoman näköiset naiset, ja niin, tavallaan minä pääsen tällaisissa tilanteissa pälkähästä. Mutta olen ollut siivosti, Trump vakuutti.

Trumpin alentava suhtautuminen naisiin nousi vaaliteemojen kärkeen sen jälkeen, kun Washington Post -lehti julkaisi viikonloppuna nauhoitteen, jolla Trump puhuu naisten kourimisesta.

CNN:n uudelleen julkaisemissa haastatteluissa Trump myös arvioi yksityiskohtaisesti tyttärensä Ivanka Trumpin ulkonäköä radiojuontaja Sternin kanssa.

Teinimissi muistaa pukuhuonevisiitin

Verkkosivusto Buzzfeed (siirryt toiseen palveluun) kertoo kuulleensa neljältä teinimissikandidaatilta samankaltaisista kokemuksista kauneuskilpailuissa.

Vuoden 1997 kilpailijoiden mukaan Trump olisi pöllähtänyt osallistujien pukuhuoneeseen, kun he olivat vaihtamassa vaatteita. Nuorimmat osallistujat olivat 15-vuotiaita, naiset kertoivat.

Mariah Billado, entinen Vermontin osavaltion teinikauneuskuningatar kertoi Buzzfeedille Trumpin sanoneen, ettei huoneessa ollut mitään, mitä hän ei olisi aiemmin nähnyt.

Kolme muuta kilpailijaa halusivat pysyä nimettöminä. Yksi heistä kertoi pitäneensä tilannetta järkyttävänä ja karmivana.

Buzzfeed oli tavoitellut lähes kaikkia 51 osallistujaa ja heistä 15 oli saatu kommentoimaan asiaa. Haastatelluista 11 ei muistanut nähneensä Trumpia pukuhuoneessa.