Reitti Tampereelta Riikaan tuo kymmenet kohteet yhden vaihdon päähän

Riika on monille vain välilaskukohde, kun reitti Tampereelta avataan maaliskuussa.

lentoliikenne
Yle Uutiset Pirkanmaa: Tampere-Pirkkalan uusi reitti Riikaan
Yle Uutiset Pirkanmaa: Tampere-Pirkkalan uusi reitti Riikaan

Air Balticin uusi reitti Tampere-Pirkkalan lentokentältä Riikaan avaa pirkanmaalaisten ulottuville yli 50 matkakohdetta ns. yhden vaihdon päähän. Kohteiden joukossa on suosittuja suurkaupunkeja, mutta myös tuntemattomampia Itä-Euroopan kaupunkeja sekä Etelä-Euroopan rantalomakohteita.

Kohteista yhdeksän on sellaista, joita ei aiemmin ole voinut Tampereelta tavoittaa Helsingin tai Tukholman kautta. Näitä ovat mm. Aberdeen Skotlannissa, Palaga Liettuassa ja Rijeka Kroatiassa.

Pirkanmaan elinkeinoelämä odottaa yhteydeltä paljon. Uutta yhteyttä ei tarkastellakaan lentoina Riikaan, vaan lentoina liikenteen solmukohtaan.

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean omistavat kahdeksan kuntaa ovat varanneet niin sanottua lentorahaa 800 000 euroa vuodessa kolmen vuoden aikana yhteyksien parantamiseksi. Kokemusten mukaan kolme vuotta on se aika, jolloin reitti näyttää kannattavuutensa.

Markkinatilanteen muutos toi Air Balticin takaisin

Air Balticin paluu Tampereelle perustuu markkinatilanteen muutoksiin ja myös aikaisempaa tehokkaampaan kalustoon. Yhtiö lopetti lentonsa Tampereelle kolme vuotta sitten.

– Tampere Pirkkalan lentokentän kiinnostavuus yhtiön silmissä on muuttunut, kun Ryanair ei lennä Tampereelta enää Riikaan ja yhteydet ovat muutenkin vähentyneet, sanoo lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

Lennot aloitetaan maaliskuun 26. päivänä. Ne lennetään terminaali ykkösestä 76-paikkaisilla Q400-koneilla. Talvikaudella edestakaisia vuoroja on viisi, kesäkaudella kuusi viikossa. Lentoaika on vajaa tunti.

Katso Areenasta Yle Uutiset Pirkanmaan juttu aiheesta.