Mies riehui vastaanottokeskuksessa kahden veitsen kanssa – väliin mennyt otti iskun vastaan

Irakilaismiestä syytetään tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä ja laittomista uhkauksista. Uhreja oli neljä.

vastaanottokeskukset
Kotkan Laajakosken vastaanottokeskuksessa tapahtui puukotus viime torstaina.
Juha Korhonen / Yle

KOTKA Vastaanottokeskuksessa Kotkassa teräaseen kanssa riehuneelle miehelle vaaditaan neljän vuoden ehdotonta vankeustuomiota. Irakilaismiestä syytetään muun muassa tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Mies puukotti kahta ja uhkaili veitsellä kahta muuta turvapaikanhakijaa Laajakosken vastaanottokeskuksessa elokuun alussa. Puukotuksiin johtaneet tapahtumat saivat alkunsa syytetyn huoneessa. Syyttäjän mukaan irakilaismies oli yrittänyt lyödä veitsellä uhriaan selkään, mutta osunut vain kevyesti ja aiheuttanut pienen naarmun uhrin kaulaan. Uhri onnistui pakenemaan omaan huoneeseensa.

Syytteen mukaan mies hyökkäsi myöhemmin uhrin huoneeseen varustautuneena kahdella veitsellä. Hän ehti jo hyökätä sängyssä maannutta uhriaan kohti, mutta huoneessa ollut kolmas henkilö asettui suojelemaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta miestä. Väliinmennyt mies esti hyökkäyksen, mutta sai itse veitsestä iskun vasempaan käteensä.

Poliisi totesi paikalle mentyään, että veisten kanssa riehunut mies oli päihtynyt.

Syyttäjän mukaan epäilty myös uhkasi tappaa kaksi muuta vastaanottokeskuksessa asunutta miestä. Tapausta käsitellään tänään Kymenlaakson käräjäoikeudessa.