Vaasan sairaanhoitopiirin edustajien ja ministeri Rehulan tapaaminen ei tuonut lisävaloa päivystyskysymykseen

Länsirannikon keskussairaaloiden edustajat ovat keskustelleet tänään perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan kanssa sairaaloiden työnjaosta erva-alueen sisällä.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Vaasan keskussairaalan Y-talo.
Vaasan keskussairaalan Y-talo.Tuomo Rintamaa / Yle

Vaasan keskussairaalan edustajat ovat kokoustaneet tänään peruspalveluministeri Juha Rehulan kanssa. Tapaamisessa olivat mukana myös Turun yliopistollisen keskussairaalan ja Satakunnan keskussairaalan edustajat ja tapaamisen aiheena oli sairaaloiden työnjako Tyksin erva-alueen sisällä.

Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Göran Honga kertoo, että Vaasan keskussairaalan päivystyskysymys ei ollut keskustelujen asialistalla. Viime lauantaiseen 10 000 pohjalaisen mielenilmaukseen Vaasan sairaalan päivytyksen puolesta viitattiin Hongan mukaan vain "sivukommentissa".

– Mitään uutta ei tullut Vaasan keskussairaalan asioihin eikä ollut odotettavissakaan että tulisi, totesi Honga tapaamisen jälkeen.

Tapaamisessa mukana ollut Vaasan sairaahoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Hans Frantz sanoo Yle Österbottenille, että Pori ja Turku tukevat Vaasan vaatimusta saada Vaasan keskussairaalaan laaja päivystys.

Göran Hongan mukaan eri sairaaloiden status jää ratkaistavaksi soten yhteydessä.

– Lähikuukaudet osoittavat, mitä tapahtuu sen suhteen ja niinkuin on aiemmin todettu, niin päätös on loppukädessä poliittinen kun eduskunta sitä käsittelee.

Tämänpäiväisessä tapaamisessa keskityttiin erva-alueen sairaaloiden työnjakoon eli Hongan mukaan käytännössä on kysymys jo monta vuotta sitten laaditun länsirannikon strategian jatkokehittelystä.