Mikkelin ampumistapausta tutkitaan murhan yrityksenä – myös poliisia epäillään vamman tuottamuksesta

Poliisi on saanut valmiiksi teknisen tutkinnan Mikkelin tiistaisesta ampumisesta. Poliisi ampui sekavasti käyttäytynyttä miestä jalkaan. Miehestä oli ilmoitettu hätäkeskukseen.

Kotimaa
Poliisi
Henrietta Hassinen / Yle

Mikkelin tiistaisen ampumatapauksen esitutkinta on edennyt. Syyttäjä tutkii tapausta murhan yrityksenä ja vaaran aiheuttamisena. Poliisi ampui tiistaina noin klo 17.30 Mikkelin rautatieaseman läheisyydessä miestä jalkaan.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun hälytyskeskukseen ilmoitettiin sekavasti käyttäytyneestä miehestä, jolla oli hallussaan ampuma-aseen näköinen esine, jolla hän oli ampunut yleisellä paikalla laukauksia sekä uhkaillut ohikulkevia ihmisiä.

Tutkinnan yhteydessä selvitetään myös poliisin voimankäyttö.

– Poliisia epäillään tässä vaiheessa syytä epäillä -kynnyksellä virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä vamman tuottamuksesta. Tutkimme tasapuolisesti kummankin puolen eli poliisin ja kohdehenkilön kannat, kertoo kihlakunnansyyttäjä, tutkinnanjohtaja Heikki Wendorf.

Rikospaikalta taltioidut rikospaikkanäytteet on lähetetty rikostekniseen laboratorioon lausuntoa varten. Tulokset näytteistä saadaan lähiviikkojen aikana.

Esitutkinta jatkuu asianosaisten kuulusteluilla. Samassa yhteydessä selvitetään tapahtumien kulku kokonaisuudessaan.

Asiaan liittyviä vihjeitä voi ilmoittaa Hämeen tilannekeskuksen vihjenumeroon 0295414222 tai sähköpostilla pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai vihjeet.hame@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).