Deutsche Bankissa tapahtuu: Rekryt jäihin, lisää sakkoa

Uutistoimistotietojen mukaan on salaisesti sovittu, että koko jättiyhtiöön ei palkata juuri ketään. Saksan finanssimammutti on suurten talousongelmien keskellä.

talous
Kaksi pilvenpiirtäjää
Deutsche Bankin pääkonttori on kaksi pilvenpiirtäjää Frankfurtissa. Korkeus on 155 metriä.Uwe Tautenhahn / Yle

Talousongelmiin ajautunut Deutsche Bank on keskiviikkona jäädyttänyt miltei kaiken rekrytoinnin, kertovat uutistoimistot Bloomberg ja Reuters. Tieto perustuu nimettömiin lähteisiin, sillä saksalaispankki ei kerro asiasta julkisuuteen.

Pankki on lähettänyt yksiköidensä johtajille keskiviikkona viestin, joka asettaa välittömän rekrytointikiellon. Se koskee koko taloa lukuunottamatta sisäistä valvontaa. Pankki pyrkii paraikaa alentamaan kulujaan ja pönkittämään sijoittajien luottamusta.

Deutsche Bankin osakkeiden arvosta on sulanut tänä vuonna lähes puolet. Yhdysvaltain määräämä 14 miljardin dollarin sakko pankin finanssikriisin aikaisista toimista on ollut iso paukku.

Viime viikolla Deutsche Bank ilmoitti tuhannen työpaikan leikkaamisesta Saksassa osana laajempaa uudelleenjärjestelyä. Pankilla on noin sata tuhatta työntekijää.

Muun muassa rekrytoinnin jäädyttämisellä voisi säästää tänä vuonna lähes kaksi miljardia euroa, laskevat JPMorganin analyytikot. Ulkoa on ehdotettu myös pankkiirien bonusten leikkaamista.

Keskiviikkona Deutsche Bank sopi 9,5 miljoonan dollarin korvauksista Yhdysvalloissa liittyen tutkimustietonsa varjelemiseen. Sakko on pikkuruinen verrattuna finanssikriisiin liittyvään miljardimätkyyn.

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan Deutsche Bankin analyytikot puhuivat leväperäisesti asiakkailleen tutkimustiedoista, joita ei ollut julkaistu. Lakien mukaan osto- ja myyntisuosituksista ei saa kertoa sijoittajille ennen kuin ne ovat virallisesti julkisia.