1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taidepalkinnot

Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittiin Tiina Pyykkinen

Vuoden 2017 nuoreksi taiteilijaksi valittiin maalari, jonka teoksissa keskeisessä osassa on valo.

taidepalkinnot
Tiina Pyykkinen seisoo Tampereen Taidemuseossa.
Matias Väänänen / Yle

Vuoden 2017 nuoreksi taiteilijaksi on valittu kuvataiteilija Tiina Pyykkinen. Hän saa Tampereen kaupungin myöntämän 20 000 euron stipendin ja mahdollisuuden yksityisnäyttelyn järjestämiseen Tampereen taidemuseossa sekä Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa.

Pyykkinen valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2014. Hän on opiskellut myös Oriveden opiston kuvataidelinjalla, Pohjoismaisessa Taidekoulussa Kokkolassa, Kankaanpään taidekoulussa ja Hochschule für Grafik und Buchkunst -taidekorkeakoulussa Saksassa.

Tiina Pyykkinen on ensisijaisesti maalari. Valolla, maalauspintojen heijastuksilla ja aineettomuuden vaikutelmilla on keskeinen osa hänen taiteessaan.

Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Pyykkinen piti Helsingissä vuonna 2011, minkä jälkeen hänen teoksiaan on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa, Saksassa ja Iso-Britanniassa.

Vuonna 1983 syntynyt taiteilja asuu ja työskentelee Helsingissä. Tiina Pyykkinen on järjestyksessä 33. Vuoden nuori taiteilija. Palkinnolla pyritään tukemaan kansainvälisesti kiinnostavia alle 35-vuotiaita suomalaistaiteilijoita.

Tiina Pyykkisen teos, materiaaleina alkydi, öljy ja pigmentti kankaalle.
Tiina Pyykkisen teos Place Carrying Space 2 vuodelta 2015.Tampereen Taidemuseo
Lue seuraavaksi