Thaimaan kuningas kuoli – turisti, huomioi ainakin nämä Thaimaan-lomallasi

Suruaika vaikuttanee alkoholin myyntiin. Käteistä on hyvä ottaa tavallista enemmän mukaan.

Kotimaa
Thaimaalaiset osoittavat kunnioitusta kuninkaalleen hänen kuolemansa jälkeen.
Thaimaalaiset osoittavat kunnioitusta kuninkaalleen hänen kuolemansa jälkeen.Alisa Yuldypaeva / EPA

Käyttäydy kunnioittavasti

Suomen Thaimaan-suurlähetystö ohjeistaa nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) matkailijoita huomioimaan thaimaalaisten suru käytöksessään ja seuraamaan paikallisviranomaisten ohjeita.

Esimerkiksi Hollannissa ulkoministeriö on päivittänyt ohjeistustaan Thaimaahan matkustaville. Viranomaiset kehottavat hollantilaisia käyttäytymään kunnioittavasti kuninkaallista perhettä kohtaan ja välttämään "kaikenlaista kritiikkiä ".

Varaa käteistä tavallista enemmän mukaan

Suomen Thaimaan-suurlähetystön konsuli Raimo Pahkasalo arvioi aiemmin Ylen haastettelussa, että virastot menevät todennäköisesti kiinni ja asioiden hoito voi vaikeutua. Rahaa ei välttämättä saa automaatista.

– Jos näin käy, varaa itsellesi riittävästi syötävää ja juotavaa. Kannattaa varata jonkin verran enemmän käteistä rahaa kuin normaalisti ottaisi mukaan, Pahkasalo neuvoi.

Pidä henkilöllisyystodistus mukana

Hollantilaisviranomaiset ovat painottaneet turisteja pitämään henkilöllisyystodistuksen aina mukana Thaimaan-lomalla ja seuraamaan paikallista mediaa.

Suruaika vaikuttanee myös alkoholin myyntiin

Konsuli Raimo Pahkasalon mukaan meno Bangkokissa muuttuu joksikin aikaa ja esimerkiksi alkoholin myynti tullaan lakkauttamaan joksikin aikaa. Suomen Thaimaan-suurlähetystön mukaan syvin suruaika kestää noin kuukauden, jolloin liput ovat puolitangossa ja ihmisiä kehotetaan pidättäytymään huvituksista.

Valvonta lisääntynee

Konsuli Pahkasalon mukaan vallanvaihto johtaa todennäköisesti valvonnan lisääntymiseen.

– Varmaa on kuitenkin se, että täällä tulee olemaan enemmän ulkomaalaisten tarkastuksia hotelleissa ja ehkä kaduilla turistikohteissa, hän sanoi Ylelle.

Suomen ulkoministeriö ei ainakaan torstaina illallla ollut antanut tarkennuttuja ohjeita Thaimaan-lomalle aikoville. Suomen Thaimaan-suurlähetystö kehoittaa maahan matkustavia tekemään matkustusilmoituksen.

Lähteet: AFP