JJK kiinni Veikkausliigapaikassa – Ykkösen tilanne äärimmäisen tiukka

Jalkapallon Ykkösessä JJK on sarjakärjessä suoran nousijan paikalla. Ratkaisu menee kuitenkin viimeiselle kierrokselle.

JJK Jyväskylä
JJK:n logo treenipaidassa.
Yle / Matti Myller

JJK:n kamppailee vahvasti noususta Veikkausliigaan. JJK on sarjan kärjessä suoran nousijan paikalla. Sen takana pisteen päässä on TPS ja kolmen pisteen päässä AC Oulu.

Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella viikonvaiheessa JJK kohtaa Ykkösen keskikastin Valkeakosken Hakan, ja AC Oulu ja TPS pelaavat toisiaan vastaan.

Ykkösen kärjen tilanne on erittäin tiukka, ja ratkaisu menee väistämättä viimeiselle kierrokselle.

Jos JJK voittaa, ja TPS ja AC Oulu pelaavat tasan, TPS on kolmen pisteen päässä JJK:sta, eli TPS voi vielä viimeisellä kierroksella nousta tasapisteisiin.

Jos JJK ja TPS voittavat ottelunsa, piste-ero säilyy yhdessä, ja suoran nousijan paikka ratkeaa viimeisellä kierroksella JJK:n ja TPS:n välillä.

Jos JJK ja AC Oulu voittavat ottelunsa, AC Oulu on kolmen pisteen päässä JJK:sta.

TPS:n voittaessa ja JJK:n hävitessä TPS nousee kärkeen kahden pisteen erolla. AC Oulun voittaessa ja JJK:n hävitessä AC Oulu nousee tasapisteisiin JJK:n kanssa.

Viimeisellä kierroksella JJK kohtaa AC Oulun Jyväskylän Harjun kentällä. TPS puolestaan pelaa sarjan puolivälin Ekenäs IF:ä vastaan.

Palloliiton sääntöjen (siirryt toiseen palveluun) mukaan tasapisteissä ratkaisee maaliero. Se on sekä AC Oululla että TPS:lla parempi kuin JJK:lla.