Somessa hehkutetaan Niiralan aukiolon säilymistä – Rajavartiolaitos: Päätöstä ei ole

Rajavartiolaitoksen mukaan päätöstä Niiralan kansainvälisen rajanylityspaikan aukioloajoista ei ole tehty. Tohmajärven kunta viestittää, ettei supistuksia tule.

rajavalvonta
Autoja rajanylityspaikalla.
Esa Huuhko / Yle

Rajavartiolaitos ei vahvista tietoja, joiden mukaan Niiralan kansainvälinen rajanylityspaikka Tohmajärvellä tulee pysymään auki kaikkina päivinä ympäri vuorokauden.

Tohmajärven kunta kertoo sosiaalisessa mediassa, että Niiralan rajanylityspaikan yösulkemissuunnitelmat on vedetty pois pöydältä.

– Niiralan rajanylityspaikka pysymässä auki 24/7, kertoi Niiralan tullipäällikkö Erkki Multamäki maakuntaliton Venäjä-ryhmän kokouksessa.

Erinomainen uutinen, Tohmajärven kunta kirjoittaa Facebook-sivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Rajavartiolaitoksen rajatarkastusyksikön päällikkö, everstiluutnantti Tuomas Laosmaa toteaa asiaa kysyttäessä välittömästi, ettei asiassa ole tehty päätöstä.

– Asiaa ei ole esitelty. Se esitellään ensin Rajavartiolaitoksen johdolle, jatkaa Tuomas Laosmaa.

Laosmaan mukaan parhaillaan analysoidaan Niiralan aukioloon liittyviä tietoja, ja asiasta keskutellaan muun muassa Tullin kanssa. Päätös Niiralan aukioloajoista on tulossa marraskuussa.

Rajavartiolaitos on suunnitellut Niiralan rajanylityspaikan sulkemista yöajaksi saadakseen säästöjä, joita kertyisi esimerkiksi yötyöläisten lisien poistumisesta. Suunnitelmissa on ollut Niiralan pitäminen suljettuna 23-07 välisen ajan.

Aukiolon rajoittamista ovat vastustaneet muun muassa yritykset, Pohjois-Karjalan kauppakamari, Tohmajärven kunta ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.