Virasojan koulun oppilaat valmiita lakkoilemaan yhteisten tilojen puolesta

Vanhemmat vetoavat vielä päättäjiin, jotta koululaisia ei jaettaisi kahteen eri paikkaan.

Virasoja, Imatra
Parakkikoulu Imatran Mansikkalassa
Osa Virasojan koululaisista on siirtymässä Linnalassa Mansikkalan koulun käytössä oleviin parakkeihin.Mikko Savolainen/Yle

Imatran Virasojan koulun oppilaat ja heidän vanhempansa ovat valmiita ottamaan kovat keinot käyttöön, jotta oppilaita ei jaettaisi kahteen osoitteeseen.

Enemmistö Virasojan koulun oppilaista menee lakkoon, jos kaupunki ei peru päätöstään oppilaiden jakamisesta Vuoksenniskalle ja Linnalaan. Vanhemmat haluavat edelleen, että kaupunki järjestää koululaisille yhteiset tilat Vuoksenniskalle.

– 66 prosenttia oppilaista on valmiita menemään lakkoon, täsmentää vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Riikka Lautamies.

Vanhempaintoimikunnan mielestä oppilaita ei kohdella tasa-arvoisesti, jos kouluyhteisö jaetaan kahteen eri paikkaan ympäri kaupunkia.

Vanhempia arveluttaa oppilaiden jakamisessa moni seikka. Heitä huolettaa muun muassa oppilaiden ruokailu ja liikuntatunnit sisäilmaongelmaisessa Mansikkalan koulussa. Vanhemmat eivät myöskään ole saaneet tietoa oppilaiden kuljetuksista.

Koululaisten lakkoaikeista kertoi ensin sanomalehti Uutisvuoksi.

Valmistelut jo pitkällä

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen pitää päätöksen perumista epätodennäköisenä. Hän muistuttaa, että kaupunginhallitus päätti oppilaiden jakamisesta yksimielisesti.

– Asian valmistelu on jo hyvin pitkällä. Viranomaiset tekevät luokkajakoja ja miettivät kuljetuksia, Helminen lisää.

Virasojan koululaiset siirretään Havurinteestä pois mahdollisimman nopeasti sisäilmaongelmien takia. Jako kahteen paikkaan on väliaikainen, sillä kaikki oppilaat on määrä siirtää Vuoksenniskalle rakennettaviin uusiin tiloihin kahden vuoden kuluttua.

Vanhemmat vetoavat vielä päättäjiin

Virasojan koulun vanhempaintoimikunta aikoo ottaa vielä yhteyttä kaupunginhallitukseen keskustellakseen koulun hajauttamisesta. Oppilaat aloittavat lakon myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, mikäli keskusteluyhteyttä ei synny.

– Virallista yhteydenottoa ei ole vielä tullut, Helminen toteaa.

Helminen on kuitenkin valmis tarkastelemaan asiaa, kunhan virallinen yhteydenotto tulee.

Vanhempaintoimikunta ei ole vielä asettanut tarkkaa päivämäärää sille, milloin lakosta päätetään.

– Kuunnellaan, mitä tulee, vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Riikka Lautamies toteaa.