Kati Outisen ohjaama Variksen Veli ensi-iltaan Forssan Teatterissa – kertoo yksinäisyydestä ja irtolaisuudesta

Forssan Teatterissa saa lauantaina ensi-iltansa Variksen veli -näytelmä. Kyseessä on Kati Outisen ensimmäinen ohjaustyö Forssan Teatterissa.

Forssa
Näyttelijä Kati Outinen ratkaisisi ongelmat Forssan kantaväestön ja turvapaikanhakijoiden välillä keskustelemalla
Kati Outisen ohjaama Variksen Veli on hauska, mutta samalla surullinen tarina arjen oudosta maailmasta.Eeva Hannula / Yle

– Tässä näytelmässä perhe muuttaa maalta kaupunkiin ja jää sitten vähän tyhjän päälle. Perhe on hämmentynyt uudesta tilanteesta, kertoo Forssan Teatterin puheenjohtaja Keijo Koskimies näytelmästä.

Variksen veli on Koskimiehen mukaan mustaa komediaa, mutta samalla hauska ja surullinen fantasia arjen oudosta maailmasta.

Sirkku Peltolan kirjoittama Variksen Veli sopii todella hyvin tähän aikaan, Koskimies arvioi. Näytelmä on kantaesitetty KOM-teatterissa jo vuonna 1009.

– Ja vaikka tässä on nyt kulunut paljon aikaa, niin se kuvastaa hyvin myös tämän päivän tilannetta. Kun nyt puhutaan paljon yksinäisyydestä ja irtolaisuudesta ja on sotet ja maahanmuutto.

Outinen lottovoitto Forssan Teatterille

Koskimies kehuu, että ohjaaja Kati Outinen on ottanut hyvin haltuunsa teatterin näyttelijät.

– Outinen on puristanut työryhmästä ensin raakatimantin ja hionut esityksen pienien nyanssien ja tunteita säihkyväksi briljantiksi. Se on kuin pieni lottovoitto meille, kun saimme Katin ohjaamaan tänne pieneen maaseudun teatteriin.

Forssan Teatterin Variksen veli -näytelmän ensi-ilta alkaa lauantaina 15.10. kello 19.