1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Naisilta lisää syytöksiä Trumpin seksuaalisesta häirinnästä

Trumpin Diili-ohjelmaan osallistunut nainen kertoi Trumpin suudelleen häntä suulle. Toinen nainen kertoi Trumpin kourineen häntä yökerhossa Manhattanilla. Trumpin mukaan syytökset ovat tekaistuja ja niiden esittäjät julkisuudenhakuisia.

Ulkomaat
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kampanjoi Floridassa 13.10.2016
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kampanjoi Floridassa 13. lokakuuta.Cristobal Herrera / EPA

Yhdysvalloissa lisää naisia on tullut julkisuuteen kertomaan republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin väitetystä epäsopivasta koskettelusta.

Perjantaina kokemuksistaan kertoi Trumpin Diili-show’hun osallistunut nainen, Summer Zervos.

Zervosin ja hänen lakimiehensä mukaan Trump oli kosketellut tätä epäsopivasti ja suudellut suulle. Naisen mukaan häirintä olisi tapahtunut vuonna 2007.

Toisessa tapauksessa New Yorkin Manhattanilla yökerhon tarjoilijana työskennellyt Kristin Anderson syytti Trumpin hivuttaneen yökerhossa käden hänen hameensa alle ja kourineen häntä. Washington Post –lehden mukaan koskettelu olisi tapahtunut 1990-luvulla.

Useat naiset ovat syyttäneet Trumpia epäsopivasta koskettelusta viime päivinä.

Trump: Julkisuushakuisia syytöksiä

Perjantaina Pohjois-Carolinassa kampanjoinut Trump kiisti syytökset ja piti niitä tekaistuina. Trump arveli niitä esittäneiden pyrkivän ainoastaan pääsemään julkisuuden valokeilaan.

Naisia alkoi tulla julkisuuteen sen jälkeen kun Trump viime viikonloppuna väitti, ettei hän ollut milloinkaan häirinnyt naisia seksuaalisesti.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi