Isis romahti kauan odottamassaan Dabiqin propagandakaupungin taistelussa

Ääri-islamilaisten odottama apokalyptinen taistelu lopahti nopeasti, Isis vetäytyi yllättäen.

Syyria
Turkin tukemat Vapaan Syyrian armeijan (FSA) joukot hyökkäsivät Isis:tä vastaan 24. elokuuta Karkamiksessa Turkissa.
Turkin tukemat Vapaan Syyrian armeijan (FSA) joukot hyökkäsivät Isis:tä vastaan 24. elokuuta Karkamiksessa Turkissa.Sedat Suna / EPA

Turkin tukemat Vapaan Syyrian armeijan (FSA) joukot ovat vallanneet Isis-järjestöltä uskonnollisesti tärkeän Dabiqin pikkukaupungin.

Hyökkäys käynnistyi aamulla Turkin tykistön ja ilmavoimien tuella. Puoleenpäivään mennessä Isis oli ajettu ulos kaupungista ja rintamalinjan kerrotaan asettuneen parin kilometrin päähän kaupungin eteläpuolelle.

Taistelusta odotettiin erittäin kiivasta, koska Dabiqilla on erityinen merkitys islamin historiassa. Profeetta Muhammedin kerrotaan ennustaneen, että maailmanloppua ennakoiva viimeinen, ratkaiseva taistelu muslimien ja "vääräuskoisten" välillä käydään juuri Dabiqissa. Tästä syystä Isis oli antanut jopa sanomalehdelleen nimen "Dabiq".

Isis-taistelijat olivat koonneet Dabiqiin paljon miehiä. Isis-taistelijat ovat aiemmin jopa yrittäneet saada ulkomaiset joukot hyökkäämään Dabiqiin, jotta apokalyptinen taistelu alkaisi.

Vapaan Syyrian joukot purkavat Isisin Dabiqiin kätkemiä ansoja ja miinoja. He kertoivat tiedostusvälineille, että Isis teki vain heikkoa vastarintaa.

Lähteet: AP, AFP