Tulitehosteet joutuivat käyttökieltoon Lappeenrannan jäähallissa – katto ei kestä pyrotekniikkaa eikä suuria lumikuormia

Lappeenrannan jäähallin kattorakenteet eivät enää täytä nykypäivän turvallisuusmääräyksiä. Pyrotekniikan kayttö hallissa on kielletty.

Lappeenranta
Kisapuiston jäähalli
Lappeenrannan jäähalli on valmistunut vuonna 1972. Siellä pelaa ottelunsa mm. liigajoukkue SaiPa.Yle

Lappeenrannan Kisapuiston jäähallissa on havaittu puutteita kattorakenteessa ja paloturvallisuudessa.

Hallin kattoristikot eivät täytä kaikkia palosuojausvaatimuksia, minkä takia pyrotekniikan käyttäminen hallissa on kielletty toistaiseksi. Kielto tuli voimaan tämän vuoden syyskuussa.

Jäähallin kattorakenteet eivät kestä suuria lumikuormia. Pakkautunutta lunta saa olla katolla enintään 15 senttimetriä.

Tilakeskus on laatinut yhdessä liikuntatoimen kanssa suunnitelman lumen kertymisen seurannasta ja lumen poistamisesta katolta. Lumi poistetaan jäähallin katolta jatkuvana kunnossapitotoimintana läpi talven.

– Katon lumikuormaa seurataan jatkuvasti ja ylimääräinen lumi on poistetaan katolta, kertoo Lappeenrannan kaupungin Tilakeskuksen johtaja Katri Tolvanen.

Liimapuupalkeissa halkeamia

Jäähalliin tehdyssä katselmuksessa on jäähallin katossa havaittu liimapuupalkkien halkeamia, minkä takia kattorakenteen sallittu lumikuorma on nyt aikaisempaa pienempi.

Tilakeskuksen mukaan jäähallin kattorakenteista ei aiheudu hallin käyttäjille välittömiä turvallisuusriskejä.

Tilakeskuksen johtaja Katri Tolvasen mukaan päätökset korjaustoimenpiteistä tehdään sen jälkeen, kun jäähallin tilasta on saatu lisää tietoa ja tarvittavat suunnitelmat.

Kaupunki seuraa lasermittauslaitteiston avulla kattoristikoiden taipumista. Tällä tavalla saadaan nopeasti tieto, jos ristikot alkavat taipua liikaa.