1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Auto ja karhu kolaroivat Pudasjärvellä – loukkaantunutta otsoa etsittiin alueelta

Poliisi pyysi maanantaina välttämättään liikkumista Pudasjärven Rytingissä, sillä alueella etsittiin kolarissa loukkaantunutta karhua. Karhu lopetettiin maanantaina iltapäivällä.

Kotimaan uutiset
Kartta, johon on merkitty Oulu, Pudasjärvi ja Rytinki.
Google / Yle Uutisgrafiikka

Pudasjärvellä Sarankyläntiellä Rytingin lähellä tapahtui maanantaiaamuna kello 7 jälkeen henkilöauton ja karhun välinen kolari.

Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

Liikenneonnettomuudessa loukkaantunut karhu katosi paikalta metsään.

Karhun kunnosta ei tietoa

Loukkaantunutta karhua jäljestämään perustettiin poliisivetoinen etsintä, johon osallistui muutama riistanhoitoyhdistysten metsästysseurojen paikallista asiantuntijaa koiriensa kanssa. Vastaavaa yhteistyösopimus voimassa kaikilla poliisilaitoksilla.

– Kun kontio meni metsään loukkaantuneena, niin ei osata varmuudella sanoa, missä kunnossa eläin on. Parhaillaan sitä yritetään paikallistaa ja tavoittaa, kertoi komisario Tarmo Kangastalo Oulun poliisilaitokselta maanantaina puolenpäivän aikaan ja lisäsi, ettei vielä ole tietoa, onko karhu kuollut vai lopetetaanko se loukkaantuneena.

"Toisella turkki päällä"

Kangastalon mukaan kontio otti yhteen auton kanssa. Osuma sattui auton taakse. Tarkemmin tapauksesta ei ole tietoa, sillä sen näki pikaisesti vain auton kuljettaja.

– Ei voi sanoa peltikolariksi, kun toisella on turkki päällä.

Kangastalo korostaa, että vaaratiedote loukkaantuneesta karhusta annettiin koko maahan, koska eteläisessä Suomessa on alkanut syysloma, joten matkailijoita on myös Pudasjärven seudulla.

Maanantaina iltapäivällä poliisi ilmoitti, että karhu on lopetettu.

Lisätty 17.10.2016 klo 17:12 tieto siitä, että karhu on lopetettu

Lue seuraavaksi