1. yle.fi
  2. Uutiset

Kansanedustajavieras Tiina Elovaara: "Puolueen on kyettävä rakentumaan uudelleen"

Yle Tampereen viikon kansanedustajavieras Tiina Elovaara uskoo, että kannatuskriisi on perussuomalaisille myös mahdollisuus.

kansanedustajat
Perussuomalaisten kansanedustaja Tiina Elovaara
Onni Koivisto / Yle

Ylen kannatusmittauksen mukaan perussuomalaisten puoluekannatus oli elokuussa 7,6 prosenttia, eli laskenut huhtikuun 2010 tasolle. Perussuomalaisten Tiina Elovaara sanoo, että kannatus kertoo hyvin puolueen tilanteesta.

– Jos vertaa muihin hallituspuolueisiin kokoomukseen ja keskustaan, niin perussuomalaisten kannattajakunta ei ole niin vakiintunutta. Se on myös rakenteeltaan sosioekonomisesti eri tyyppistä kuin muilla hallituspuolueilla. Leikkauspolitiikka, mikä kohdistuu vähäosaisiin, osuu meidän kannattajiin todella kovaa.

Elovaara uskoo, että kannatuksen laskun takana on myös esimerkiksi työmarkkinakysymyksiä. Elovaara haluaa kuitenkin katsoa eteenpäin.

– Kriisi on aina myös mahdollisuus. Olen pitkään ajatellut, että (perussuomalaisen) puolueen on jollain tavalla kyettävä jopa rakentumaan uudelleen ja nyt on se hetki, kun me voimme osoittaa, mikä meidän tulevaisuuden suunta on.

Voit kuunnella koko haastattelun Yle Areenasta:

Perussuomalaisten kansanedustaja Tiina Elovaara
Perussuomalaisten kansanedustaja Tiina Elovaara oli Yle Tampereen toimittajan Päivi Soljan vieraana 17.10.2016.

Pirkanmaan kansanedustajat ovat syksyn aikana kukin vuorollaan Yle Tampereen vieraana. Jutut kuullaan radiossa taajuudella 99,9 mHz maanantaisin kello 16.30 jälkeen. Yle Areenassa keskusteluista julkaistaan pidempi versio.

Lue seuraavaksi