Länsimetro etsii projektijohtajaa varmistamaan metron valmistumista – "Tarvitsemme lisää osaajia"

Länsimetro Oy:n toimitusjohtajan mukaan viimeaikaiset kokemukset ovat osoittaneet, että uutta osaamista on syytä värvätä. Matinkylän osuuden viralliset koeajot yritetään saada käyntiin tällä viikolla.

Länsimetro
Länsimetro, Tapiolan asema
Länsimetro, Tapiolan asemaRonnie Holmberg / Yle

Länsimetro-yhtiö haluaa varmistaa metron valmistumisen palkkaamalla projektijohtajan. Nyt haussa olevan projektijohtajan tehtävänä on varmistaa käyttöönottoa etenkin hankkeen toisessa vaiheessa.

Vielä ei ole tietoa milloin projektijohtajan olisi tarkoitus aloittaa työssään. Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen toivoo, että projektijohtaja löydetään mahdollisimman pian.

– No kyllä viimeaikaiset kokemukset ovat osoittaneet, että yhtiössä tarvitaan lisää osaajia. Näin pystytään hallitsemaan vielä paremmin sitä, miten projekti etenee.

Mitä projektijohtajan vastuulle sitten tulisi?

– Riippuen siitä kuinka kauan hänen löytämisessään kestää, otetaan apuja vastaan myös ensimmäiseen vaiheeseen. Ja sitten tietysti sen takaamiseen, että kakkosvaiheessa kaikki sujuu hyvin. Eli haluamme nyt vahvistaa tällä tavalla Länsimetron organisaatiota, Kokkinen toteaa.

Länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasemalla Matinkylässä yritetään Kokkisen mukaan käynnistää viralliset koeajot tällä viikolla.

– Niin sanotut hitaat ajot on jo ajettu ratakuorma-autolla. Nyt pitäisi päästä ajamaan koeajoja tuotantonopeudella, ja se on vielä auki päästäänkö siihen tällä viikolla.